
Piparkakkutaloon ja muihin piparikoristeisiin käytettävän taikinan tulee olla tavallista taikinaa jämäkämpää.
Piparkakkutalotaikina pitää paistettaessa muotonsa, sillä se ei paisu uunissa yhtä paljon kuin tavallinen piparitaikina. Taikinaa on myös helppo kaulita. Valmista taikina päivää tai kahta ennen osien paistamista, jotta taikina ehtii varmasti jähmettyä.
Näin teet taikinan piparkakkutalon askartelua varten
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita kuivat ainekset ja vesi monitoimikoneessa. Kaada joukkoon lämmin sokeri-siirappi-voiseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan odotella huoneenlämmössä, muovikelmun alla, seuraavaan päivään.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotulla pöydällä. Voit kaulia taikinaa myös leivinpaperin päällä. Painele pipareita muotilla, nosta pellille ja paista uunin keskitasolla 8–9 minuuttia.