
Piparkakkutaloon ja muihin piparikoristeisiin käytettävän taikinan tulee olla tavallista taikinaa jämäkämpää.
Piparkakkutalotaikina pitää paistettaessa muotonsa, sillä se ei paisu uunissa yhtä paljon kuin tavallinen piparitaikina. Taikinaa on myös helppo kaulita. Valmista taikina päivää tai kahta ennen osien paistamista, jotta taikina ehtii varmasti jähmettyä.
Piparkakkutaikina askartelua ja talon rakennusta varten
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita kuivat ainekset ja vesi monitoimikoneessa. Kaada joukkoon lämmin sokeri-siirappi-voiseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan odotella huoneenlämmössä, muovikelmun alla, seuraavaan päivään.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotulla pöydällä. Voit kaulia taikinaa myös leivinpaperin päällä. Painele pipareita muotilla, nosta pellille ja paista uunin keskitasolla 8–9 minuuttia.
Tällä ohjeella tuli ihan ok makuista taikinaa, mutta paistettaessa piparit jäivät extra vaaleiksi ? ?
200 asteessa ei melkein 10 minuuttia pysty paistamaan, omalla uunilla 5 min oli passeli etteivät reunat alkaneet tummua muita osia enemmän..
Taikinasta tuli murenevaa ja se oli mautonta. Piparitalon tekeminen ei onnistunut.