
Supersuosittu amerikkalainen red velvet -kakku leivotaan nyt donitseiksi.
Red velvet -donitsit
Ainekset
Työvaiheet
- Pehmitä voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen piimän kanssa.
- Sekoita taikinaan elintarvikeväri ja valkoviinietikka. Siirrä taikina pursotuspussiin.
- Voitele donitsipellin syvennykset (12 kpl) ja pursota taikina tasaisesti vuokiin.
- Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä viitisen minuuttia ennen kuin kumoat ne vuoasta.
- Kuorruta leivonnaiset vasta, kun ne ovat jäähtyneet täysin.
- Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Levitä tai pursota kuorrute donitsien päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
- Koristele donitsit viiruttamalla ne sulatetulla suklaalla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos et omista donitsipeltiä, tee kuppikakkuja. Lisää isojen muffinien paistoaikaan muutama minuutti ja varmista kypsyys tikulla.