
Modernissa britakakussa trendikäs halva kohtaa vanhat suosikit marengin ja sitruunan. Brita on parhaimmillaan leivontapäivänä. Voit kuitenkin tehdä pohjan juhlia edeltävänä iltana, säilyttää sen huoneenlämmössä ja täyttää aamulla. Lopputulos on hurmaavan herkullinen.
Sitruuna-halvabrita
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan yhä vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi.
- Puhdista ja kuivaa vatkaimet.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kuohkeaa. Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla taikinan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja murusteltua halvaa.
- Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lemon curd ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi ja tarkista maku.
- Jaa pohja kolmeen osaan ja nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja murustele pinnalle halvaa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta pinnalle kolmas kakkulevy.
- Murustele päälle halvaa ja halutessasi myös marenkia ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos jätät ohjeesta halvan ja seesamin pois, saat klassisen britakakun. Lisää silloin marengin päälle mantelilastuja.