
Ihana, marenkinen britakakku saa nyt rinnalleen suklaisen serkun. Kakkupohjan voi leipoa pakastimeen odottamaan sopivaa hetkeä.
Suklaabrita
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa keltuaiset joukkoon.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.
- Vatkaa valkuaisia marenkia varten hetki. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja lopuksi kaakaotomusokeri. Levitä pellille kakkupohjan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
- Rouhi suklaa pieneksi.
- Vaahdota suklaakerma. Sekoita yhteen rahkan ja halutessasi tomusokerin kanssa. Levitä toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhetta.
- Viipaloi banaanit ja levitä suklaakermaseoksen päälle.
- Nosta toinen kakkupala päälle.
- Sulata taloussuklaa koristelua varten ja levitä teelusikalla raitoja kakun päälle.
- Koristele vadelmilla ja tarjoile.
Vinkki! Jos et halua käyttää maustettua rahkaa, sekoita tavalliseen rahkaan 2 dl vispikermaa ja sokeria maun mukaan.
Mitä tarkoittaa 1 suklaata suklaakermaa ? :) Onko se 1 dl kermaa johon on laitettu suklaa sulana ? Vai kermaa johon on rouhittu suklaa ? Vai kermaa jossa on kaakaojauhetta ?
Samaa kyselen kuin kotileipuri noin vuosi sitten. Mitä ihmettä se 1suklaata suklaakermaa tarkoittaa. Voisiko reseptin laatija olla kiltti ja vastata?
Ehkä tarkoittaa ihan kaupassa myytävää suklaakermaa?