
Raakakakkuun ei tarvita uunia eikä jauhoja vaan tehosekoitin, pähkinöitä ja pakastin.
Vadelmainen punajuurikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Liota täytteen cashewpähkinöitä vähintään kolme tuntia tai yön yli.
- Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan ( 16-18 cm) pohjalle.
- Surauta pekaanipähkinät, mantelit, taatelit ja suola tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Valuta joukkoon sulatettu kookosöljy. Massa saa tarttua sormiin. Jos se tuntuu liian kuivalta, lisää tippa vettä.
- Painele massa tiukasti vuoan pohjalle. Nosta pakastimeen puoleksi tunniksi.
- Laita liotetut cashewpähkinät, öljy ja hunaja tehosekoittimen kulhoon. Aja sileäksi. Lisää raastettu punajuuri, vadelmat, vaniljatangon siemenet ja suola. Käytä konetta, kunnes massa on samettisen sileää.
- Kaada täyte vuokaan pähkinä-taatelipohjan päälle ja pakasta kakkua 2-3 tuntia. Ota kakku pakastimesta vähintään 20 minuuttia, jopa tuntia ennen tarjoilua.
- Koristele kakku marjoilla ja kukilla juuri ennen tarjoilua.
Tuleehan punajuuri raakana?