
Valkosuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit hienoksi.
- Sulata rasva ja sekoita kattilassa keksimurujen kanssa. Painele seos kakkupohjaksi leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24-26 senttiä).
- Laita liivakot likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
- Paloittele suklaa ja laita sulamaan kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta suklaakulho kattilan päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hetki.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon kulhossa notkistettu juusto, jogurtti sekä sulatettu suklaa.
- Kiehauta vajaa desilitra vettä ja sulata puristellut liivakot veteen. Jäähdytä hetki ja lisää kermaseokseen. Sekoita kakkumassa hyvin sekaisin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Kiillettä varten laita liivakot likoamaan.
- Kuumenna kattilassa sekoitellen karpalohyytelöä ja vettä. Sekoita tasaiseksi.
- Sulata puristellut liivakot seokseen ja sekoita hyvin. Jäähdytä 15-20 minuuttia. Kaada seos kiilteeksi kakun päälle. Jos neste on liian kuumaa, lähtee kakun pinta sulamaan herkästi, jolloin siitä irtoaa kakkuainesta kiilteen sekaan, eikä kiilteestä tule tasaisen yksivärinen.
- Jos haluat, pyörittele pakastekarpaloita sokerissa ja koristele kakku niillä.
Vinkki! Jos liivateneste ehtii hyytyä kattilaan, saa sen juoksevaksi kuumentamalla sitä uudelleen.