
Tämä pastasalaatti perustuu etukäteisvalmisteluihin: marinoi munakoisot etukäteen ja anna valmiinkin salaatin vetäytyä vuorokausi.
Munakoiso-pastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle kerroksittain ja ripottele jokaisen kerroksen päälle suolaa. Laita paino päälle, esim. tarjotin ja anna väkevimpien nesteiden valua puolisen tuntia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Leikkaa viipaleet neljään osaan. Paista nopeasti ruskeiksi oliiviöljyssä kuumalla pannulla.
- Purista valkosipulinkynnet ja sekoita marinadiaineet. Laita munakoisoviipaleet lasi- tai teräskulhoon. Kaada marinadi päälle ja sekoita varovasti käsin. Anna munakoisojen marinoitua jääkaapissa yön yli peitettynä.
- Valuta ylimääräinen öljy kulhoon. Seuraavana päivänä keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja jäähdytä kylmän veden alla. Sekoita heti munakoisopalojen kanssa. Ripottele sekaan sormisuolaa ja kääntele salaatti sekaisin silputun sipulin kanssa.
- Lisää salaattiin oliivit. Peitä kulho muovilla tai foliolla. Anna vetäytyä seuraaavaan päivään asti. Vähän ennen tarjoilua lisää salaatin päälle tuoreet basilikan lehdet ja valutetut mozzarellapallot.
Jugurttikastike
- Sekoita kaikki kastikeaineet yhteen. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita tai balsamicoa.
- Säilytä jääkaapissa peitettynä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.