Mustaherukkapiirakka

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Mustaherukkapiirakka maistuu vaniljajäätelön kanssa.

Marjapiirakkaan on helppo tehdä taikinakansi peittämällä täyte sydämin.

Katso voitaikinan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
40 min
Helppo

Mustaherukkapiirakka

Ainesosat

Vaiheet

  1. Valmista voitaikina perusohjeen mukaan. Mausta taikina tomusokerilla.
  2. Survo mustaherukoita kevyesti. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho.
  3. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
  4. Kauli puolet taikinasta jauhotetulla työtasolla piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja siisti reuna. Kaada mustaherukkatäyte piirakalle.
  5. Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja ota siitä sydän- tai kukkamuotilla paloja. Nostele palat täytteen päälle. Peitä näin koko piirakan pinta.
  6. Voitele piirakan pinta munalla.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.