
Säilyke- ja pakastepavuista saa marinoimalla maukkaan salaatin juhlapöytään. Salaatin voi valmistaa jääkaappiin odottamaan päivää aikaisemmin.
Juhlava papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta purkkipavuista liemi siivilässä. Kiehauta pakastepapuja muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmän veden alla ja siivilöi.
- Sekoita marinadiaineet ja laita pavut marinoitumaan kulhoon jääkaappiin yön yli. Sekoita hyvin. Leikkaa ananaspalat vielä pienemmiksi. Paloittele paprika ja silppua sipulit varsineen. Leikkaa feta paloiksi.
- Sekoita muut salaattiaineet paitsi salaatinlehdet juhlia edeltävänä iltana. Peitä kulho muovilla ja säilytä jääkaapissa. Vähän ennen tarjoilua sekoita salaatinlehdet salaattiin. Tarjoa jugurttikastikkeen kanssa.
Jugurttikastike
- Sekoita kaikki kastikeaineet yhteen. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita tai balsamicoa.
- Säilytä jääkaapissa peitettynä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.