
Lämmin homejuustosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pane kattilaan paloitellut, halutessasi kuoritut päärynät, joista siemenkota on poistettu. Lisää mehu ja glögimauste. Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia, nosta sivuun ja pidä lämpimänä.
- Pane pannulle pähkinät ja hunaja. Kuumenna sekoittaen, kunnes hunajasta on jäljellä vain noin puolet. Kumoa seos leivinpaperille tasaiseksi kerrokseksi.
- Kokoa salaattipohja lautasille ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
- Leikkaa tai murenna homejuusto salaattikerroksen päälle. Lisää lämpimät, valutetut glögipäärynäpalat ja hunajapähkinät. Tarjoa heti.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.