
Paistetulla rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu vesimelonisalaatti on näyttävä yllätys juhlapöydässä. Laita maustetut melonipalat tarjolle isolla vadilla feta-jogurttikastikeen päälle dippailtavaksi.
Rosmariini-vesimelonisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi meloni. Purista greipin mehu. Yhdistä isossa kulhossa melonikuutiot ja greippimehu. Mausta chilihiutaleilla ja suolalla.
- Irrota rosmariininlehdet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Laita rosmariini ja valkosipulit pannulle ja paista 20-30 sekuntia. Siivilöi öljy talteen ja anna jäähtyä. Ota talteen myös rosmariinit ja valkosipulit.
- Tee feta-jogurttikastike. Yhdistä ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
- Levitä kastike laakealle vadille. Nosta päälle melonit. Kaada päälle jäähtynyt öljy. Ripottele koristeeksi paistetut rosmariinilehdet ja valkosipulisiivut. Koristele unikonsiemenillä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.