
Paistetulla rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu vesimelonisalaatti on näyttävä yllätys juhlapöydässä. Laita maustetut melonipalat tarjolle isolla vadilla feta-jogurttikastikeen päälle dippailtavaksi.
Rosmariini-vesimelonisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi meloni. Purista greipin mehu. Yhdistä isossa kulhossa melonikuutiot ja greippimehu. Mausta chilihiutaleilla ja suolalla.
- Irrota rosmariininlehdet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Laita rosmariini ja valkosipulit pannulle ja paista 20-30 sekuntia. Siivilöi öljy talteen ja anna jäähtyä. Ota talteen myös rosmariinit ja valkosipulit.
- Tee feta-jogurttikastike. Yhdistä ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
- Levitä kastike laakealle vadille. Nosta päälle melonit. Kaada päälle jäähtynyt öljy. Ripottele koristeeksi paistetut rosmariinilehdet ja valkosipulisiivut. Koristele unikonsiemenillä.