
Nopea, ihanan juustoinen ja rouskuvan lehtevä kreikkalainen filopiiras Patsavouropita on käteävä juhlaruoka. Voit tehdä sen kypsennystä vajaaksi edellisenä iltana.
Kreikkalainen juustopiiras patsavouropita
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta juustot. Sulata voi.
- Voitele kevyesti noin 10 cm korkea, 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka. Laita vuoan pohjalle kaksi filotaikinalevyä niin, että levyjen reunat tulevat reilusti vuoan reunan yli. Levitä 2 rkl sulaa voita taikinan päälle vuokaan.
- Revi loput filotaikinalevyt neljään osaan ja rutista kolmannes niistä kasaksi vuokaan. Ripottele päälle puolet juustoista, timjamista ja mintusta. Pirskota päälle 2 rkl voita.
- Laita vuokaan toinen kerros filotaikinaa, loput juustot, mausteet ja 2 rkl voita. Lisää päälle loput filot ja nosta reunojen yli roikkuvat taikinasiivut piiraan päälle. Kaada loppu voi vuokaan.
- Leikkaa terävällä veitsellä piiras pohjaa myöten 10 annospalaksi.
- Yhdistä muna ja maito. Kaada piiraan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirasta 30 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja lusikoi päälle hunajaa ennen tarjoilua.