
Joskus meinaa unohtua, että voileipäkakku syntyy yhtä helposti kuin vaikkapa suolainen piirakka. Tuorejuuston ja savulohen seuraan liittyy yllätysvieras raparperi. Kakun voi tarjota myös valmiina suupaloina.
Lohi-basilikavoileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Revi lohi haarukalla kulhoon, jätä kunnon sattumia sekaan. Hienonna tilli ja viipaloi raparperinvarsi ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä kulhossa kaikki lohitäytteen ainekset. Nosta jääkaappiin.
- Surauta basilikat, vuohenjuusto ja tuorejuusto tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta parmesaaniraasteella ja suolalla.
- Leikkaa leipäsiivuista reunat. Lado kolme vaaleaa leipää tiivisti rinnakkain kelmun tai voipaperin päälle. Kostuta alin kerros pullasudilla. Levitä päälle runsaasti lohitäytettä.
- Tee tummista leivistä seuraava kerros. Kostuta ja levitä päälle basilikatahnaa.
- Kokoa yhteensä kaksi vaaleaa ja kaksi tummaa leipäkerrosta. Kiedo kakku tiiviisti kelmuun tai paperiin. Laita kakku kevyen painon alle yöksi jääkaappiin.
- Kuorruta kakku seuraavana päivänä. Notkista vuohenjuusto smetanalla ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele salaattitupsuilla, tuoreilla herneillä, retiiseillä ja mädillä.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.