
Perunablinien päällä on vuohenjuustomoussea ja mausteista graavilohta.
Perunablinit
Ainekset
Työvaiheet
Perunablinit
- Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsiksi, valuta ja soseuta.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää lämpimään soseeseen keltuaiset, kerma, jauhot, suola, pippuri ja muskotti.
- Vaahdota valkuaiset. Kääntele vaahto perunaseokseen.
- Paista taikinasta voissa ohukaispannulla kuohkeita pikku blinejä.
Vuohenjuustomousse
- Mittaa vuohenjuusto, kerma, sitruunamehu ja suola kulhoon.
- Sekoita sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
- Anna vetäytyä vähintään tunti jääkaapissa.
Graavilohi
- Nosta lohifileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja hienonnetut rosepippurit. Lisää lohifileelle myös raastettu appelsiini tai sitruuna ja inkivääri.
- Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla. Anna kalan graavautua ja maustua jääkaapissa vuorokausi.
- Pyyhi mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Ripottele tillisilppu fileiden pinnalle.
Ohjeesta taitaa puuttua jauhot?