
Parsapiiras kätkee sisälleen suolaista kylmäsavulohta. Voit tehdä piiraan hyvissä ajoin pakastimeen, sulattaa sen jääkaapissa ja lämmittää juhlapäivänä.
Savulohi-parsapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä sulatettu pakastetaikina piirasvuokaan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Poista parsoista kovat kannat ja keitä 3-5 minuuttia. Huuhtele parsat kylmän veden alla.
- Levitä esipaistetulle pohjalle lohisiivut ja parsat. Yhdistä kulhossa munat, kerma ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piiraan täytteiden päälle.
- Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Hei, onko piirakassa mittasuhteet oikein? Tein tätä piirakkaa ja ihmettelin suurta kerman ja munien määrää. No eihän kaikki kermamunaseoksesta todellakaan mahtunut vuokaan, noin 1/3 jäi yli vaikka laitoin vuoan lähes ääriään myöden jo täyteen. Piirakkaan tuli näin myös paksu "munakaskerros", mikä ei ollut ihan mieleen..
Ohjeessa virhe? Kermamunaseosta oli puolet liikaa, tein siitä sitten kokkelia... muuten hyvä ohje ja makua kehuttiin.