
Rapeiden napostelutikkujen sisältä valuu pehmeää mozzarellaa. Jotta tikut onnistuvat, juuston täytyy olla leivottaessa kylmää.
Mozzarellatikut ja tomaattisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin tomaattisalsa.
- Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna. Hienonna korianteri.
- Yhdistä kaikki ainekset. Mausta salsa suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan puoleksi tunniksi.
- Leikkaa kylmä mozzarella paksuiksi tikuiksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta korppujauhot suolalla.
- Pyöritä tikut ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi kauttaaltaan korppujauhoissa.
- Paista tikut kuumalla pannulla reilussa öljyssä niin, että ne saavat kauttaaltaan väriä.
- Tarjoa lämpiminä tomaattisalsan kanssa.