Tumma muscovadosokeri antaa glögille täyteläisen maun.

Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Hehkuva glögi

Ainekset

1
plo
edullista punaviiniä
2
dl
appelsiinimehua
4
dl
vettä
2
dl
muskovadosokeria
8
kpl
kardemumman siemeniä
3
kpl
kanelitankoa
8
kpl
neilikkaa
appelsiinin kuorta
Lisäksi
sideharsoa
narua

Työvaiheet

Kuumenna punaviini kattilassa. Älä keitä. Lisää appelsiinimehu, vesi ja sokeri.

Kiedo mausteet sideharsoon.Lisää narulla kiedottu pussukka juomaa maustamaan. Hauduta vähintään 30 minuuttia.

Vinkki! Tumma muscovadosokeri antaa glögille täyteläisen maun. Voit kokeilla myös fariinisokeria.

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.
Korista kannullinen vettä juhlakuntoon parilla mansikalla, appelsiinin- tai kurkunsiivulla.

Mikä tarjottava loppuu kesäjuhlien pöydästä melkein aina ensimmäisenä? Vastaus: vesi.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäinen ja marjainen makuvesi

Ainekset

Hedelmäinen
1
l
vettä
1
appelsiini
1
limetti
pari oksaa tuoretta minttua
kourallinen jäitä
Marjainen
1
l
vettä
1
dl
tuoreita mansikoita
1
dl
tuoreita vadelmia
5
lehteä tuoretta basilikaa
kourallinen jäitä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinin ja limetin kuoret. Leikkaa hedelmät lohkoiksi tai viipaleiksi.
  2. Leikkaa mansikoista kanta ja halkaise marjat.
  3. Laita ainekset kannuihin.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen
Raikasta raparperimehua ei tarvitse keittää.
Raikasta raparperimehua ei tarvitse keittää.

Raikas ja tyylikäs juoma yhdistää raparperin ja sitruunan.

Annoksia
2½ l
Valmistusaika
20 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-sitruunajuoma

Ainekset

1
l
raparperinvarsia paloina
dl
sokeria
3
(luomu)sitruunaa
2
l
vettä
Lisäksi
mintunoksia
jäitä
(kivennäisvettä)

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperinvarret isoon kattilaan. Jos haluat vaaleanpunaista mehua, käytä punavartisia raparperejä. Mittaa päälle sokeri.
  2. Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kattilaan yhden sitruunan kuoret ja purista kaikista sitruunoista mehu.
  3. Kiehauta vesi ja kaada raparperien päälle. Hämmennä, kunnes sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä ja maustua kolme tuntia. Siivilöi mehu pulloihin ja sulje korkit. Nosta jääkaappiin.
  4. Tarjoile raikas juoma tuoreen mintun ja jäiden kera. Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta voit laimentaa sitä kivennäisvedellä poreilevaksi. Käytä silloin ¾ mehua ja ¼ kivennäisvettä.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen
Perinteisesti juhlavassa kahvipöydässä tarjotaan yhtä tai useampaa lajia pikkuleipiä.
Perinteisesti juhlavassa kahvipöydässä tarjotaan yhtä tai useampaa lajia pikkuleipiä.

Pehmeän kerrospikkuleivän täyte on kirpeää lime curdia. Jos haluat oikaista, osta valmista sitruuna- tai limettitahnaa.

Annoksia
noin 12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Limettikeksit

Ainekset

110
g
voita
1
dl
tomusokeria
1
munanvalkuainen
½
limetin kuori
½
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kookoskermaa
tomusokeria koristeluun
Lime curd
2
limettiä
2
munankeltuaista
1
dl
sokeria
30
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota voi ja tomusokeri kulhossa vaahdoksi. Vatkaa valkuainen kevyesti ja lisää voivaahtoon.
  2. Raasta limetin kuori ja lisää se sekä vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaan. Sekoita myös kookoskerma taikinaan.
  3. Jauhota työpöytä ja kauli taikina ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä pyöreällä (halkaisija noin 6 cm) muotilla 24 kiekkoa. Ota 12 kiekosta keskiosa pienemmällä muotilla pois. Paista keksejä uunissa 10-12 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat hiukan vaaleanruskeaa väriä.
  4. Valmista keksien jäähtyessä lime curd. Pese ja raasta limettien kuoret. Purista mehu pieneen kulhoon.
  5. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa vesihauteessa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon ohuena nauhana limetin mehu koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon rakenne paksuuntuu.
  6. Ota kulho pois vesihauteesta ja lisää huoneenlämpöinen, kuutioitu voi sekä kuoriraaste. Vatkaa taas, kunnes voi on sulanut tahnaan.
  7. Kaada tahna puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.
  8. Kokoa keksit. Levitä keksin sisäpinnalle keskiosaan noin teelusikallinen lime curdia ja paina reiällinen keksi kevyesti päälle niin, että tahna nousee hiukan reiästä ylös. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Moussekakku on rennon koristelijan riemuvoitto. Nyt ei pyritä sileään.
Moussekakku on rennon koristelijan riemuvoitto. Nyt ei pyritä sileään.

Pieni mutta täyteläinen suklaajuustokakku on todella maukas ja riittoisa. Se sopii myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 10 t hyytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen suklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
gluteenittomia ja vegaanisia digestivekeksejä (esim. Schär)
50
g
maidotonta rasiamargariinia (sininen Keiju)
2
tl
espresso-pikakahvijauhetta
Suklaamousse
1
dl
vahvaa kahvia
1
dl
kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
2
ps (à 4 g)
Vegegel-jauhetta
200
g
vegaanista tummaa suklaata (esim. Fazer Premium)
1
prk (2½ dl)
vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro)
1
prk (150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly påmackan)
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Viimeistelyyn
20
g
vegaanista suklaata rouhittuna
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Mittaa murujen joukkoon kylmä rasva ja pikakahvijauhe. Sekoita tasainen taikina.
  2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Kumoa keksiseos vuokaan. Taputtele se vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Mittaa kahvi ja kauramaito kattilaan. Lisää Vegegel-jauhe. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa kerran ja muuttuu väriltään kirkkaaksi. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä muun täytteen valmistuksen ajan.
  4. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  6. Lisää huoneenlämpöinen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon Vegegel-liuos.
  7. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Muotoile pinta lusikalla kauniin huolettomaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  8. Viimeistele suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Kakkuun on käytetty Fazerin Premium-suklaata, joka on valmistettu ilman maitoa. Tuotteessa on kuitenkin maininta, että se saattaa sisältää maitojauhetta tuotantolinjan jäämien vuoksi. Kakun pinnalla on syötäviä pelargonin kukintoja, joita tuottaa esimerkiksi Mimis.

Kommentit (0)