
Hyvä marinadi maustaa ja mureuttaa lihan. Tässä viisi marinadia, joiden tekemiseen ei mene varttia kauempaa.
5 marinadia lihalle
Ainekset
Työvaiheet
Barbeque-grillauskastike
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Jäähdytä. Käytä kastiketta lihan marinadina tai glaseerauksessa.
Vinkki! Kastike säilyy jääkaapissa hyvin, joten sitä voi valmistaa kerralla iso erän. Sopii kesätuliaiseksi.
Jugurtti-minttu-marinadi
- Hienonna minttu. Kuori ja murskaa valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
- Käytä jugurttimarinadia esimerkiksi lampaan- tai karitsanlihan maustamisessa.
Kookos-limetti-marinadi
- Pese ja lohko limetit. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Leikkaa korianteri karkeaksi.
- Laita limetit, chili ja korianteri kulhoon. Puserra aineksia esimerkiksi puukauhalla kulhon pohjaa vasten niin, että neste irtoaa. Sekoita kookosmaito ja makea chilikastike joukkoon.
- Käytä marinadia broilerin tai lammasvartaiden maustamiseen.
Mausteinen sitruunaliemi
- Pese ja lohko sitruuna. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
- Käytä sitruunalientä broilerin tai possun marinointiin.
Savu-valkosipuli-marinadi
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Mittaa seesami- ja rypsiöljy kasariin ja kuumenna. Lisää valkosipulit ja anna niiden kiehua öljyssä vain noin 15 sekuntia. Lisää etikka ja savusuola.
- Sekoita ja jäähdytä.
- Käytä marinadia naudan- ja lampaanlihan maustamiseen.