
Sienten lisäksi risotossa maistuvat rehevä parmesaani ja pehmeät tomaatit.
Suppilovahverorisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota sienistä ylimääräinen neste pois. Laita voi sulamaan isoon paistokasariin. Kuori ja silppua sipuli. Purista valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa pienellä lämmöllä viitisen minuuttia. Älä ruskista. Lisää riisi ja kuullota se läpinäkyväksi.
- Lisää lientä vähän kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää nestettä, myös viini, ja jatka kypsentämistä, kunnes riisi on kypsää. Silppua sienet pienemmiksi halutessasi. Lisää ne ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit kasariin silputun timjamin kanssa. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää raastettu parmesaani, tarkista maku ja mausta lisää halutessasi.
Vinkkejä!
- Jos käytät pakastesieniä, sulata ne yön yli jääkaapissa. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Sen jälkeen ne ovat valmiina käyttöön.
- Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä kylmässä vedessä puolisen tuntia ja valuta hyvin siivilässä ennen käyttöä. Ohjeissa mainittu pakastesienien määrä on desilitroina sulatuksen jälkeen.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.