Tattiohratto

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohrattoon sopivat kaikki kauden sienet.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen

Risoton tapaan valmistettu ohrattu tehdään riisin sijaan ohrasta. Hienostunut maku tulee tuoreista tateista ja parmesaanista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 minuuttia
Helppo

Tattiohratto

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suurimot ja kuullota hetki.
  3. Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt suurimoihin. Lisää lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt.
  4. Kuullota tatit öljyssä ja lisää ohraton joukkoon. Lisää parmesaanijuusto ja voi, kun suurimot ovat juuri ja juuri kypsiä. Ohratto saa jäädä risoton tapaan löysäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada risotto tarjoiluastiaan ja vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja risoton päälle.

Vinkki! Ohrattoon sopivat kaikki kauden sienet. Sieniohratto sopii erinomaisesti alkupalaksi, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan.