Risoton tapaan valmistettu ohrattu tehdään riisin sijaan ohrasta. Hienostunut maku tulee tuoreista tateista ja parmesaanista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 minuuttia
Helppo
Tattiohratto
Ainesosat
Vaiheet
- Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa.
- Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suurimot ja kuullota hetki.
- Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt suurimoihin. Lisää lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt.
- Kuullota tatit öljyssä ja lisää ohraton joukkoon. Lisää parmesaanijuusto ja voi, kun suurimot ovat juuri ja juuri kypsiä. Ohratto saa jäädä risoton tapaan löysäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada risotto tarjoiluastiaan ja vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja risoton päälle.
Vinkki! Ohrattoon sopivat kaikki kauden sienet. Sieniohratto sopii erinomaisesti alkupalaksi, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan.