
Kuutioi punajuuri ja keitä se kypsäksi ohraton kanssa. Risottomaisen ruuan viimeistelee kunnon kourallinen parmesaania.
Punajuuri-sieniohratto
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele ja valuta ohrasuurimot siivilässä. Kuori ja kuutioi punajuuret, sipuli ja porkkana.
- Kuumenna rasva kattilassa. Lisää kasvikset sieniä ja punajuuria lukuun ottamatta. Kuullota hetki. Lisää ohrasuurimot ja kuullota miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia. Älä anna ohrasuurimoiden ruskistua. Lisää punajuurikuutiot, vesi, kasvisliemikuutio, suola ja salvianlehdet.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ohrasuurimoiden joukkoon. Tarkista, että suurimot ja punajuuret ovat kypsiä. Jos suurimot eivät ole kypsiä, lisää vettä ja jatka hauduttamista.
- Paista sienet pannulla ja lisää ohraton joukkoon. Lisää parmesaani ja voi.
- Nosta kattila liedeltä ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.