
Kantarellikeitto saa lisää ruokaisuutta riisistä.
Kantarellikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Puhdista sienet ja pilko pieneksi. Jätä muutama pieni kokonainen koristeeksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota pienessä rasvamäärässä sieni- ja sipulisilppua kolmessa erässä reilunkokoisella pannulla. Kuullota, kunnes sienistä ei lähde enää nestettä. Kiehauta vesi ja keitä riisiä liemikuutioiden kanssa 10 minuuttia.
Kaada sienisilppu samaan kattilaan. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia ja lisää sokeri. Tarkista, että riisi on kypsää.
Soseuta keitto karkeaksi sosekeitoksi. Lisää lopuksi juusto ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää halutessasi liemikuutio tai pippuria. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.
Vinkki! Voit kokeilla kantarellijuuston sijaan esimerkiksi voimakasta Koskenlaskijaa. Keiton voi myös pakastaa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.