Sieni-borssi
Ainekset
Työvaiheet
Raasta tai suikaloi kuoritut punajuuret ja porkkana. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulit. Paista pilkottuja tuoreita suppilovahveroita kattilanpohjalla öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää sekaan kasvisraasteet ja kuullota ne.
Lisää päälle liemi, laakerinlehti, viinietikka, hunaja, timjami ja suola. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jos teet keiton raaoista punajuurista, hauduta noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa liha- tai kasvislientä. Tarjoa smetanan tai ranskankerman kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.