
Lihakeitto vaatii pitkän kypsennyksen, mutta valmistuu puoliksi itsekseen.
Lihakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liha kattilaan ja laske päälle sen verran kylmää vettä, että liha peittyy. Kiehauta. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois lusikalla tai kauhalla, kunnes vaahtoa ei enää synny.
- Lisää kattilaan suola, pippurit ja kuoritut, isoiksi paloiksi paloitellut juurekset. Keitä hiljalleen 2–3 tuntia, kunnes liha on niin pehmeää, että se irtoaa luista lähes itsestään. Siivilöi liemi talteen. Irrota liha luista ja paloittele sormin tai veitsellä. Kuori mahdollinen rasva pois liemen pinnalta.
- Kuori ja pilko keittoon tulevat juurekset pieniksi. Kuullota niitä voissa isossa kattilassa useammassa erässä.
- Kaada lihaliemi kattilaan ja lisää kiehumaan porkkanat, selleri, lanttu ja palsternakka. Keitä puolikypsiksi ja lisää kuoritut ja paloitellut sipulit, perunat ja purjo. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lopuksi lihapalat. Kiehauta, tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Ripottele keiton päälle hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia