
Tuliko ostettua liikaa banaaneja? Mustuneet banaanit mehevöittävät valmiilla granolalla tai myslillä höystetyn kakun näppärästi.
Granola-banaanikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota korppujauholla suorakaiteen muotoinen leipävuoka, jonka tilavuus on 1,5 litraa.
- Sulata voi tai margariini. Soseuta banaanit kulhossa ja sekoita soseen joukkoon hieman jäähtynyt voisula, sokeri ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Viipaloi taikinan päälle banaani ja ripottele granolaa tai mysliä. Paista banaanikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 50–55 minuuttia, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsää.
- Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ja kumoa se varovasti.
Kiitos reseptistä, tykästyin granolan käyttöön, vaikkei se sitten valmiissa kakussa niin maistunutkaan.
Eikö tähän reseptiin kuulu mitään nestettä? Tein itse vähän muunneltuna, lisäsin reilu puoli desiä kauramaitoa, haluan että siinä on kosteutta, kuten banana breadissä yleensä on.