
Rahka raikastaa makean ja mausteisen kurpitsapiiraan.
Vinkki! Valmista kurpitsasosetta saat kaupasta, mutta soseen voit tehdä helposti myös itse. Näin se käy: Kuori ja paloittele kurpitsa uunipellille. Kypsennä paloja 225 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta palat sauvasekoittimella.
Kurpitsa-rahkapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna keksit hienoksi muruksi monitoimikoneella tai laita ne kestävään muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se muruihin. Painele muruseos piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada ja levitä täyte piiraspohjalle.
- Paista piirasta 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piiras.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Levitä kerma-rahkavaahto piiraan päälle muhkeaksi keoksi. Koristele piiras valuttamalla pinnalle vaahterasiirappia ja ripottelemalla rouhittuja pähkinöitä sekä kanelia.