
Sorsa saa mahtavan makunsa kuullotetuista salvian lehdistä.
Sorsanrintaa kinkun ja salvian kera
Ainekset
Työvaiheet
- Nuiji fileet kevyesti kelmun välissä. Rouhi pintaan mustapippuria ja suolaa.
- Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota salvian lehtiä muutama minuutti. Levitä lehtiä lihan päälle. Säästä muutama salvia koristeluun.
- Ota neljä reilua palaa tuorekelmua työpöydälle. Levitä kullekin tuorekelmun palalle vierekkäin muutama ilmakuivatun kinkun viipale. Siirrä maustetut fileet kinkkujen päälle.
- Kierrä rullaksi, kääretortun tapaan, kelmua apuna käyttäen. Taita kelmu tiiviisti ympärille ja rullaa kääröt vielä napakasti folioon. Tähän saakka ruoan voi esivalmistella odottamaan kypsentämistä.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista huoneenlämpöisiä kääröjä noin 7 minuuttia. Anna lihan levähtää. Poista folio ja kelmu. Paista pintaan kaunis väri kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.
- Viipaloi noin neljän sentin paloiksi ja asettele kauniisti tarjolle. Koristele salvialla. Tarjoa lisänä karpalohyytelöä.