
Siideri-omenakastikkeessa hautuvat meheviksi fasaani ja tutummatkin linnut broileri ja kalkkuna.
Fenkolisalaatti on padas raikas ja rouskuva lisuke.
Siideri-omena-fasaanipata ja fenkoli-omenasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota sulanut lintu huoneenlämpöön tunniksi ennen ruuan valmistusta.
- Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
- Kuori ja leikkaa sipuli isohkoiksi paloiksi. Laita kaksi palaa sivuun odottamaan.
- Leikkaa pekonisiivut kuuteen osaan. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla ja paista sipulipaloja ja pekoneita keskilämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes ne ovat pehmentyneet ja paahtuneet. Lisää joukkoon salvianlehdet ja siideri. Anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Hiero ruokalusikallinen voita fasaanin pintaan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Laita aiemmin sivuun laitetut kaksi sipulipalaa ja laakerinlehdet linnun sisään.
- Siirrä sipuli-pekonipaistos liemineen uunivuokaan. Nosta fasaani pehmentyneiden sipulien päälle.
- Halkaise omenat ja asettele ne vuokaan linnun ympärille. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
- Laske uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia, kunnes lintu on kypsynyt meheväksi ja sen nahka on paahtunut kullanruskeaksi.
Fenkoli-omenasalaatti
- Valmista ensin kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
- Yhdistä kulhossa sinappi, etikka, sokeri, sipulisuikaleet ja valkosipulimurska. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveistellä lastuiksi. Viipaloi omenat ja hienonna lehtipersilja.
- Yhdistä kulhossa vihannekset, persilja ja kastike. Anna maustua viiden minuutin ajan.