Hoisin-possu
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista possu kuumalla pannulla voissa. Hiero hienoa merisuolaa possufileeseen.
- Leikkaa possun pintaan pieniä viiltoja.
- Sekoita tahna kulhossa. Nosta possu kulhoon ja hiero tahnaa kaikkialle lihan päälle, myös viiltoihin. Anna possun maustua jääkaapissa peitettynä yön yli.
- Nosta liha öljyttyyn uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista 180 asteessa, kunnes mittari osoittaa sisälämpötilaksi 70 astetta.
- Kääri liha folion sisään vetäytymään hetkeksi.
- Pyyhi ylimääräinen tahna lihan päältä ennen ruokailua.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia