Mysi Lahtisen moskovanpata

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Mitä kauemmin pata muhii uunissa sitä herkullisempi on lopputulos.
RESEPTI MYSI LAHTINEN KUVA ARTO VUOHELAINEN

Hiljakseen hautuvasta paistista, suolakurkuista ja aurajuustosta syntyy syntisen herkullinen pata.

Mysi Lahtinen kertoi moskovanpadan synnystä Kodin Kuvalehdessä vuonna 2006 näin:

”Valmistin tätä pataa ensi kerran ystävillemme, jotka tulivat Leningrad Cowboysin konsertista Senaatintorilta jatkoille. Padan nimi juontaa juurensa esityksen pönäköistä neuvostoeversteistä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
2 t
Helppo

Mysi Lahtisen moskovanpata

Ainesosat

Vaiheet

  1. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta. 
  2. Kuori ja silppua sipulit. Silppua myös kaksi suolakurkkua ja laita siivilään valumaan. Säästä liemi.
  3. Sulata padassa voi. Paista sipuleita viitisen minuuttia. Lisää hunaja. Sekoita hyvin ja lisää suolakurkut. Paista ahkerasti käännellen toiset viisi minuuttia.
  4. Lisää pippurit. Paista vielä hetki, jotta pippurit ehtivät herätä. Kaada suolakurkkuliemi pataan. Nosta pata sivuun liedeltä ja peitä kannella.
  5. Kuutioi paisti. Paista pieni erä kuutioita kerrallaan pannussa voissa kauniin ruskeiksi. Kaada lihat pataan sipulin ja suolakurkun seuraksi. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada tilkkanen pataan.
  6. Ripota vehnäjauhot lihakuutioitten päälle. Sekoita ainekset. Lisää lihaliemi ja sekoita taas. Murustele juusto liemeen. Sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi smetana.
  7. Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen. Kypsennä ruokaa vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että liha on mureaa. Ota kansi padan päältä ja anna ruuan olla uunissa sen aikaa, että pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.
  8. Silppua kolmaskin suolakurkku ja ripottele ruuan päälle. Tarjoa ruoka keitettyjen perunoitten kanssa.