
Pähkinäinen ja hedelmäinen täyte tekee possunfileestä ihanan mehevää. Tämä lihaherkku valmistuu tunnissa, joten se sopii kiireisemmänkin joulupöytään.
Täytetty possunfilee
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta liha huoneenlämpöön.
- Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna aprikoosit.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla pehmeiksi. Lisää omenakuutiot pannulle. Paista vielä muutama minuutti. Anna paistoksen jäähtyä.
- Sekoita joukkoon aprikoosit, pähkinärouhe, leivänmurut, pehmeä voi, soija, suola ja mustapippuri.
- Leikkaa filee levyksi. Viillä veitsellä pitkä viilto vaakatasossa fileen päästä päähän mutta jätä pitkä sivu kiinteäksi. Tee viilto niin, että se avaa 1/3 fileen paksuudesta. Käännä leikattu osa auki. Leikkaa vastaava viilto vastakkaiseen suuntaan ja jätä filee toisestakin pitkästä sivusta kiinni. Käännä leikattu osa auki levyksi.
- Nuiji levyä ohuemmaksi lihanuijalla kahden leivinpaperin välissä. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Levitä täyte levylle. Revi mausteeksi salvianlehtiä.
- Rullaa levy kuin kääretorttu. Sido fileerulla paistoa kestävällä puuvillanarulla.
- Nosta fileerulla uunivuokaan. Aseta lihalämpömittarin anturi keskelle rullaa.
- Sekoita marinadin aineet keskenään ja sivele rullan pinta marinadilla.
- Kypsennä rullaa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia, kunnes lihalämpömittari näyttää 75 astetta. Valele lihaa marinadilla paiston aikana.
- Valmista sillä välin aprikoosikastike. Mittaa kattilaan lihaliemi ja hienonnetut aprikoosit. Keitä kymmenen minuuttia, kunnes aprikoosit pehmenevät. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Kiehauta uudelleen.