Hiljaa hyvää tulee!
Villisikapata
Ainekset
Työvaiheet
Tee ensin marinadi. Kuori sipuli ja porkkana. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon 5 desiä punaviiniä, viipaloitu varsiselleri ja muut marinadin aineet. Kiehauta ja anna viiniseoksen jäähtyä. Siivilöi marinadi ja laita se kulhoon.
Leikkaa liha noin 3 x 3 sentin kokoisiksi paloiksi ja laita se siivilöityyn marinadiin. Anna maustua viileässä yön yli.
Esivalmistele pataan tulevat kasvikset. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi. Viipaloi varsiselleri. Kuullota kasviksia ja mausteita kattilassa öljyssä muutama minuutti.
Ota lihapalat marinadista ja kuivaa niitä esimerkiksi talouspaperilla. Lisää lihat kattilaan punaviinin ja paseeratun tomaatin kanssa. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla 3-4 tuntia. Mausta suolalla. Tarjoile ruoka perunamuhennoksen kanssa.