Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Joulun kalapöytään sopivat myös tomaattisilakat, lohipastrami ja siikasushi.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Lohitartar

Ainekset

200
g
kylmäsavulohta
100
g
graavilohta
1
kpl
punasipulia
tuorekurkkua
valkopippuria
1
rkl
sitruunamehua
120
g
smetanaa
Päälle
kirjolohen mätiä
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Paloittele lohet pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuori kurkku ja leikkaa kuutioiksi. Vaahdota smetana. Sekoita kaikki aineet yhteen.
  2. Laita lusikallinen tartaria ruis- tai näkkileipäpalan päälle. Koristele mädillä ja mustapippurilla.

Joulun kalapöytään sopivat myös:

Tomaattisilakat

Lohipastrami

Siikasushi