
Juhlien rennoin ”kakku” pinotaan ruskea-valkoisista munkeista.
Suklaamunkkikeko
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja kaakao.
Lisää suurin osa jauhoista ja sulatettu voi taikinaan. Lisää loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kulho liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Ota taikinasta nokareita ja pyörittele ne pulliksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Kuumenna öljy kattilassa 170–180-asteiseksi. Tökkää pullien keskelle sormin reilu reikä. Paista ensin testimunkki, sillä ruskean taikinan kypsymistä on tavallista vaikeampi seurata. Kun öljy on sopivan kuumaa, munkki kypsyy 12 minuutissa per puoli.
Kypsennä muutama munkki kerrallaan. Nosta valmiit munkit talouspaperille jäähtymään.
Paloittele valkosuklaa ja tumma suklaa eri kulhoihin. Sulata suklaat mikrossa niin, että sekoitat niitä 15 sekunnin välein.
Kuorruta puolet munkeista valkoisiksi ja puolet ruskeiksi dippaamalla pinta sulaan suklaaseen. Jätä vähän sulaa suklaata koristeluun.
Koristele munkit nonparelleilla, kun ne ovat vielä kosteat. Valuta suklaata raidoiksi päälle.