Kodin Kuvalehti Kuva Jenni Rinkinen
Unohda vierasvarat! Maailman helpoimmat muffinit valmistuvat ystävän kanssa jutellessa.
Unohda vierasvarat! Maailman helpoimmat muffinit valmistuvat ystävän kanssa jutellessa.

Muhkeat ja helpot mustikkamuffinit valmistuvat sukkelaan, sillä taikina vain sekoitetaan. Kardemumma antaa muffineihin mustikkapiirakan makua.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot mustikkamuffinit

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
1
dl
voisulaa
1
dl
kermaa
2
kananmunaa
3
dl
mustikoita (tuoreet ja pakastetut käyvät molemmat)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voisulaan kerma ja munat. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää munaseokseen joko puuhaarukalla tai vispilällä. Kääntele joukkoon mustikat. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta taikina ei sitkisty.
  3. Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperisia vuokia. Täytä vuoat vain puolilleen, sillä taikina kohoaa uunissa.
  4. Paista muffineja uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  5. Anna jäähtyä ritilän päällä, jotta pohjasta haihtuu liika kosteus.

Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreina, kun pinta on vielä rapea. Muffinit säilyvät parhaiten paperipussissa tai leivinpaperiin käärittyinä. Ylimääräiset muffinit voi pakastaa. 

Vinkkejä!

  • Kerman voi korvata maidolla, piimällä ja jugurtilla. Hapanmaitotuotteita käyttäessä korvaa osa leivinjauheesta ruokasoodalla (1 tl leivinjauhetta, 1 tl ruokasoodaa).
  • Nesteeksi käyvät myös kauramaito, appelsiinimehu tai sitruunalla maustettu vesi.
  • Kardemumman tilalla voi käyttää pelkkää vaniljasokeria. Laita sitä silloin taikinaan 2 tl.
  • Voisulan voi korvata juoksevalla rasvaseoksella, margariinilla tai rypsiöljyllä.
  • Muffinit onnistuvat myös gluteenittomista jauhoista.

Resepti on tarkennettu versio suositusta mustikkamuffinien reseptistä. Alkuperäiseen pääsee tästä.

Päivityksessä ohjeesta on vähennetty puoli desiä sokeria, lisätty hyppysellinen suolaa ja korvattu osa vaniljasokerista kardemummalla. Paistoaikaa on tarkennettu: keskikokoisissa muffinivuoissa paistoaika on noin 20–25 min. Reseptiin on myös lisätty muunteluohjeita, joiden avulla muffineista voi tehdä maidottomia ja gluteenittomia.

Kommentit (20)

Vierailija

Nää maistuu todella hyvälle. Parhaita muffinseja mitä olen koskaan syönyt, ja helppo tehdä!

kotikokkikolmonen

Tällä reseptillä tulee aina hyviä. Mustikoiden sijaan käytän välillä raparperia, omenakuutioita, tuoreita herukoita.. kerman tilalle maitoa jos ei satu kermaa olemaan.

Vierailija

Hei, montako muffinia tästä taikinasta tulee?

Vierailija

Muffinssit oli koostumukseltaan tosi hyviä mutta meillä maun pilasi rypsiöljy (taisi olla kylmäpuristettua).

jaakko 61

paistoaika 200c n.30-35 min....15 min ei riitä..iso muffinivuoka..lopputulos täydellinen....tein muffinit oikeista mansikoista....helppo

Teitei

Kiitos varoituksesta, tuosta kylmäpuristetusta öljystä!

Vain kotitekoisia leivonnaisia...

Muuten hyvä ohje, mutta noin 0,5 dl liikaa sokeria.

Vierailija

Todella hyvä ohje! Korvasin kerman maustamattomalla jogurtilla, ja käytin 1tl ruokasoodaa ja 1 tl leivinjauhetta.

Vierailija

Itse laitoin kerman sijasta piimää. Sopii tähän todella hyvin!

Jenni - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt11.3.2014

Kiitos kommenteista!

Resepti on päivitetty 3.7.2018: siitä on vähennetty sokeria, lisätty hyppysellinen suolaa ja korvattu osa vaniljasokerista kardemummalla. Paistoaika on keskikokoisissa muffinivuoissa (joissa muffineita tulee noin 12) noin 25 min. Isommissa vuoissa paistoaika on tietysti pidempi.

Testasin ohjeen myös käyttämällä piimää, ruokasoodaa ja puolukoita ja muffineista tuli vielä parempia! Kuvassa onkin sekä puolukka- että mustikkaversioita.

Makoisia leivontahetkiä!

Jenni KK:n toimituksesta

Tuiccu

Miten vegaanisia tehdään kun ei munat käy

mummi

Kylläpä oli helppo resepti ja herkullinen lopputulos :) Paistoin lähes 20min ja ehkä olisivat olleet vähän aikaisemmin kypsiä.Paistoin vuuassa.Mutta ovat hyviä :)

Keltanokka keittiössä

Monenkohan gramman voikönkäre pitää sulattaa, että siitä tulee tuo 1dl voisulaa? Paistetaanko keskilämmöllä ja uunin keskitasossa?

Keltanokka keittiösaä

Millaista piimää kannattaa käyttää, jos haluaa tehdä piimästä? Käykö kaikki piimät, tai tuleekohan jostain selvästi parempaa kuin jostain toisesta? (Rasvaton oliao helppo, koska sitä jääkaapissa aina muutenkin.)

8luokkalainen

Voissa ja margariinissa, sekä kaikessa muussakin on melkein aina leivonnasssa 1dl=100g, margariinissa se taitaa olla tarkalleen 90g=1dl, taisi olla viime vuonna kotitaloustunnilla kun noita käytiin läpi

Näytä kaikki kommentit (20)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Christina Aaltio Kuva Panu Pälviä
Herkullisen pehmeät pullat voi voidella myös soijajugurtilla. Tomusokeri-kookoskuorrute tekee pullista talven valkoiset.
Herkullisen pehmeät pullat voi voidella myös soijajugurtilla. Tomusokeri-kookoskuorrute tekee pullista talven valkoiset.

Talvisissa pullissa maistuu kookos sekä taikinassa että koristelussa. Pulla onnistuu myös ilman kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kookospullat

Ainekset

½
l
kookosmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
muna
2
dl
sokeria
3
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
150
g
maidotonta leivontamargariinia
14–16
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
muna
Kookosvoisilmät
150
g
maidotonta leivontamargariinia
2
dl
kookoshiutaleita
½
dl
sokeria
½
dl
tomusokeria
Tomusokeri-kookoskuorrute
4
dl
tomusokeria
1
valkuainen
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Sulata rasva notkeaksi. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikina kuohkeaksi. Lisää rasva ja loput jauhot. Vaivaa kimmoisaksi.
  3. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina leivontapöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat kahteentoista palaan. Pyöräytä paloista pullia.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kohota pullia 15 minuuttia leivinliinan alla. Voitele pinta munalla.
  6. Tee kookosvoisilmät osaan pullista. Paista loput pullat sellaisenaan ja tee niille jälkikäteen tomusokerikuorrutus.
  7. Kuutioi rasva nopan kokoisiksi paloiksi. Paina pullan keskelle peukalolla syvä painauma. Paina rasva keskelle ja ripottele päälle kookoslastuja ja sokeria.
  8. Paista kaikkia pullia uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
  9. Tee loppuihin pulliin kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuainen ja sitruunamehu, jotta saat notkean kuorrutteen. Lisää sitruunamehua tarvittaessa. Lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden pullien pintaan ja ripottele päälle kookoslastuja.

Vinkki!

Pulla onnistuu myös ilman kananmunaa. Pullista tulee vegaanisia, kun jätät munan pois ja voitelet pinnan soijajugurtilla.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Tiikerin uudet raidat maistuvat suklaalta ja pähkinältä.
Tiikerin uudet raidat maistuvat suklaalta ja pähkinältä.

Klassinen tiikerikakku saa selkäänsä uuden kuorrutuksen. Suklaa-pähkinälevite taikoo kuivakakun meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
¾
dl
maitoa
½
dl
kaakaojauhetta
Voitelu
voita
2
rkl
korppujauhoja
Kuorrutus
dl
kermaa
4
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
vaaleaa siirappia
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Lisää taikinaa vuorotellen jauhoseos ja maito.
  3. Erota taikinasta kolmannes. Lisää siihen siivilän läpi kaakaojauhe. Voitele ja jauhota kakku- tai leipävuoka. Levitä vuokaan ensin vaalea, sitten tumma ja lopuksi vaalea taikina.
  4. pyöritä pintaa sukkapuikolla niin, että taikinat sekoittuvat raidoiksi. Paista uunin alatasolla
  5. 180 asteessa 55 minuuttia. Testaa puutikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  6. Tee kuorrutus kakun jäähtyessä. Keitä kermaa, kaakaota, siirappia ja suolaa kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen viisi minuuttia. Nosta levyltä ja lisää voi sekä suklaa-pähkinälevite.
  7. Kumoa kakku vadille ja valuta lämmin kuorrutus päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Panu Pälviä
Pyörittele valkosuklaakuulista herkullinen lumilyhty joulun kahvipöytään.
Pyörittele valkosuklaakuulista herkullinen lumilyhty joulun kahvipöytään.

Valkosuklaakuulista pyöritelty lumilyhty on talvisen kahvipöydän suloisin. Jotta suklaa ei sula, sisällä kannattaa polttaa led-tuikkua. Lumipalloissa maistuu ihanasti inkivääri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaakuulat

Ainekset

3
dl
mantelijauhetta
100
g
vaniljatuorejuustoa
1
dl
sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)
1
rkl
tomusokeria
ripaus suolaa
Pinnalle
150
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Sekoita mantelijauheen joukkoon tuorejuusto, inkivääri, sokeri ja ripaus suolaa.
  2. Jaa massa kahteen osaan. Pyöritä paloista tangot leikkuulaudalla. Leikkaa ne seitsemään palaan ja pyörittele palat kuuliksi.
  3. Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Nosta kuulat jääkaappiin kovettumaan.

Vinkki!

Tee lumilinnaa varten kolminkertainen annos valkosuklaakuulia. Kiinnitä kuulat linnaksi sulalla valkosuklaalla tai tomusokerilla, joka on notkistettu tilkalla vettä.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Panu Pälviä
Mehevän riisipuurokakun teossa voi hiukan oikaista käyttämällä leivontaan valmiina ostettua puuroa. Tähän kakkuun uppoavat myös riisipuuron jämät.
Mehevän riisipuurokakun teossa voi hiukan oikaista käyttämällä leivontaan valmiina ostettua puuroa. Tähän kakkuun uppoavat myös riisipuuron jämät.

Kakussa yhdistyvät piparkakut, luumuhillo, riisipuuro ja mantelit niin lempeän ihastuttavasti, että jos kokeilet vain yhtä uutta joululeivonnaista, tässä on hyvä ehdokas. Inkivääripäärynät tekevät hyvästä kakusta täydellisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokakku

Ainekset

175
g
piparkakkuja
75
g
voita
Täyte
3–4
dl
riisipuuroa
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
raastettua inkivääriä
ripaus suolaa
4
munaa
1
prk (200 g)
luumuhilloa
Kuorrutus
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
Koristeluun
tomusokeri-suklaamanteleita
nonparelleja
Riisipuuro (4 dl)
1
dl
vettä
1
dl
puuroriisiä
½
l
maitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (ø n. 20 cm) pohjalle.
  2. Murskaa piparkakut muruiksi monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  3. Tee täyte. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma, tuorejuusto ja rahka. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Raasta inkivääri ja sekoita munien ja suolaripauksen kanssa täytteeseen.
  4. Levitä luumuhillo pohjan päälle. Kumoa riisipuurotäyte päälle.
  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja jatka kypsennystä jälkilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
  6. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  7. Koristele pinta tomusokeri-suklaamanteleilla ja nonparelleilla.

Vinkki!

Hauduta kakun kaveriksi päärynöitä. Kuori ja lohko kolme päärynää ja keitä ne hiljalleen napakan pehmeiksi päärynä- tai omenamehussa, jonka joukkoon on pilkottu reilusti tuoretta inkivääriä.

Riisipuuro

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi hautumaan viideksi minuutiksi.
  2. Lisää maito kattilaan. Hauduta välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi suola.

Kommentit (0)