
Muhkeat ja helpot mustikkamuffinit valmistuvat sukkelaan, sillä taikina vain sekoitetaan. Kardemumma antaa muffineihin mustikkapiirakan makua.
Helpot mustikkamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voisulaan kerma ja munat. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää munaseokseen joko puuhaarukalla tai vispilällä. Kääntele joukkoon mustikat. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta taikina ei sitkisty.
- Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperisia vuokia. Täytä vuoat vain puolilleen, sillä taikina kohoaa uunissa.
- Paista muffineja uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Anna jäähtyä ritilän päällä, jotta pohjasta haihtuu liika kosteus.
Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreina, kun pinta on vielä rapea. Muffinit säilyvät parhaiten paperipussissa tai leivinpaperiin käärittyinä. Ylimääräiset muffinit voi pakastaa.
Vinkkejä!
- Kerman voi korvata maidolla, piimällä ja jugurtilla. Hapanmaitotuotteita käyttäessä korvaa osa leivinjauheesta ruokasoodalla (1 tl leivinjauhetta, 1 tl ruokasoodaa).
- Nesteeksi käyvät myös kauramaito, appelsiinimehu tai sitruunalla maustettu vesi.
- Kardemumman tilalla voi käyttää pelkkää vaniljasokeria. Laita sitä silloin taikinaan 2 tl.
- Voisulan voi korvata juoksevalla rasvaseoksella, margariinilla tai rypsiöljyllä.
- Muffinit onnistuvat myös gluteenittomista jauhoista.
Resepti on tarkennettu versio suositusta mustikkamuffinien reseptistä. Alkuperäiseen pääsee tästä.
Päivityksessä ohjeesta on vähennetty puoli desiä sokeria, lisätty hyppysellinen suolaa ja korvattu osa vaniljasokerista kardemummalla. Paistoaikaa on tarkennettu: keskikokoisissa muffinivuoissa paistoaika on noin 20–25 min. Reseptiin on myös lisätty muunteluohjeita, joiden avulla muffineista voi tehdä maidottomia ja gluteenittomia.
Nää maistuu todella hyvälle. Parhaita muffinseja mitä olen koskaan syönyt, ja helppo tehdä!
Tällä reseptillä tulee aina hyviä. Mustikoiden sijaan käytän välillä raparperia, omenakuutioita, tuoreita herukoita.. kerman tilalle maitoa jos ei satu kermaa olemaan.
Hei, montako muffinia tästä taikinasta tulee?
Muffinssit oli koostumukseltaan tosi hyviä mutta meillä maun pilasi rypsiöljy (taisi olla kylmäpuristettua).
paistoaika 200c n.30-35 min....15 min ei riitä..iso muffinivuoka..lopputulos täydellinen....tein muffinit oikeista mansikoista....helppo
Kiitos varoituksesta, tuosta kylmäpuristetusta öljystä!
Muuten hyvä ohje, mutta noin 0,5 dl liikaa sokeria.
Todella hyvä ohje! Korvasin kerman maustamattomalla jogurtilla, ja käytin 1tl ruokasoodaa ja 1 tl leivinjauhetta.
Itse laitoin kerman sijasta piimää. Sopii tähän todella hyvin!
Kiitos kommenteista!
Resepti on päivitetty 3.7.2018: siitä on vähennetty sokeria, lisätty hyppysellinen suolaa ja korvattu osa vaniljasokerista kardemummalla. Paistoaika on keskikokoisissa muffinivuoissa (joissa muffineita tulee noin 12) noin 25 min. Isommissa vuoissa paistoaika on tietysti pidempi.
Testasin ohjeen myös käyttämällä piimää, ruokasoodaa ja puolukoita ja muffineista tuli vielä parempia! Kuvassa onkin sekä puolukka- että mustikkaversioita.
Makoisia leivontahetkiä!
Jenni KK:n toimituksesta
Miten vegaanisia tehdään kun ei munat käy
Kylläpä oli helppo resepti ja herkullinen lopputulos :) Paistoin lähes 20min ja ehkä olisivat olleet vähän aikaisemmin kypsiä.Paistoin vuuassa.Mutta ovat hyviä :)
Monenkohan gramman voikönkäre pitää sulattaa, että siitä tulee tuo 1dl voisulaa? Paistetaanko keskilämmöllä ja uunin keskitasossa?
Millaista piimää kannattaa käyttää, jos haluaa tehdä piimästä? Käykö kaikki piimät, tai tuleekohan jostain selvästi parempaa kuin jostain toisesta? (Rasvaton oliao helppo, koska sitä jääkaapissa aina muutenkin.)
Voissa ja margariinissa, sekä kaikessa muussakin on melkein aina leivonnasssa 1dl=100g, margariinissa se taitaa olla tarkalleen 90g=1dl, taisi olla viime vuonna kotitaloustunnilla kun noita käytiin läpi