Kodin Kuvalehti Kuva Jenni Rinkinen
Unohda vierasvarat! Maailman helpoimmat muffinit valmistuvat ystävän kanssa jutellessa.
Unohda vierasvarat! Maailman helpoimmat muffinit valmistuvat ystävän kanssa jutellessa.

Muhkeat ja helpot mustikkamuffinit valmistuvat sukkelaan, sillä taikina vain sekoitetaan. Kardemumma antaa muffineihin mustikkapiirakan makua.

 

Reseptiä on päivitetty 3.7.2018. Mustikkamuffinien alkuperäinen ohje löytyy tästä.

 

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot mustikkamuffinit

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
1
dl
voisulaa
1
dl
kermaa
2
kananmunaa
3
dl
mustikoita (tuoreet ja pakastetut käyvät molemmat)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voisulaan kerma ja munat. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää munaseokseen joko puuhaarukalla tai vispilällä. Kääntele joukkoon mustikat. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta taikina ei sitkisty.
  3. Voitele muffinipellin kolot tai käytä paperisia vuokia. Täytä vuoat vain puolilleen, sillä taikina kohoaa uunissa.
  4. Paista muffineja uunin keskitasossa 20–25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  5. Anna jäähtyä ritilän päällä, jotta pohjasta haihtuu liika kosteus.

Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreina, kun pinta on vielä rapea. Muffinit säilyvät parhaiten paperipussissa tai leivinpaperiin käärittyinä. Ylimääräiset muffinit voi pakastaa. 

Vinkkejä!

  • Kerman voi korvata maidolla, piimällä ja jugurtilla. Hapanmaitotuotteita käyttäessä korvaa osa leivinjauheesta ruokasoodalla (1 tl leivinjauhetta, 1 tl ruokasoodaa).
  • Nesteeksi käyvät myös kauramaito, appelsiinimehu tai sitruunalla maustettu vesi.
  • Kardemumman tilalla voi käyttää pelkkää vaniljasokeria. Laita sitä silloin taikinaan 2 tl.
  • Voisulan voi korvata juoksevalla rasvaseoksella, margariinilla tai rypsiöljyllä.
  • Muffinit onnistuvat myös gluteenittomista jauhoista.

Resepti on tarkennettu versio suositusta mustikkamuffinien reseptistä. Alkuperäiseen pääsee tästä.

Päivityksessä ohjeesta on vähennetty puoli desiä sokeria, lisätty hyppysellinen suolaa ja korvattu osa vaniljasokerista kardemummalla. Paistoaikaa on tarkennettu: keskikokoisissa muffinivuoissa paistoaika on noin 20–25 min. Reseptiin on myös lisätty muunteluohjeita, joiden avulla muffineista voi tehdä maidottomia ja gluteenittomia.

Kommentit (15)

Vierailija

Nää maistuu todella hyvälle. Parhaita muffinseja mitä olen koskaan syönyt, ja helppo tehdä!

kotikokkikolmonen

Tällä reseptillä tulee aina hyviä. Mustikoiden sijaan käytän välillä raparperia, omenakuutioita, tuoreita herukoita.. kerman tilalle maitoa jos ei satu kermaa olemaan.

Vierailija

Hei, montako muffinia tästä taikinasta tulee?

Vierailija

Muffinssit oli koostumukseltaan tosi hyviä mutta meillä maun pilasi rypsiöljy (taisi olla kylmäpuristettua).

jaakko 61

paistoaika 200c n.30-35 min....15 min ei riitä..iso muffinivuoka..lopputulos täydellinen....tein muffinit oikeista mansikoista....helppo

Teitei

Kiitos varoituksesta, tuosta kylmäpuristetusta öljystä!

Vain kotitekoisia leivonnaisia...

Muuten hyvä ohje, mutta noin 0,5 dl liikaa sokeria.

Vierailija

Todella hyvä ohje! Korvasin kerman maustamattomalla jogurtilla, ja käytin 1tl ruokasoodaa ja 1 tl leivinjauhetta.

Vierailija

Itse laitoin kerman sijasta piimää. Sopii tähän todella hyvin!

Jenni - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt11.3.2014

Kiitos kommenteista!

Resepti on päivitetty 3.7.2018: siitä on vähennetty sokeria, lisätty hyppysellinen suolaa ja korvattu osa vaniljasokerista kardemummalla. Paistoaika on keskikokoisissa muffinivuoissa (joissa muffineita tulee noin 12) noin 25 min. Isommissa vuoissa paistoaika on tietysti pidempi.

Testasin ohjeen myös käyttämällä piimää, ruokasoodaa ja puolukoita ja muffineista tuli vielä parempia! Kuvassa onkin sekä puolukka- että mustikkaversioita.

Makoisia leivontahetkiä!

Jenni KK:n toimituksesta

Tuiccu

Miten vegaanisia tehdään kun ei munat käy

mummi

Kylläpä oli helppo resepti ja herkullinen lopputulos :) Paistoin lähes 20min ja ehkä olisivat olleet vähän aikaisemmin kypsiä.Paistoin vuuassa.Mutta ovat hyviä :)

Keltanokka keittiössä

Monenkohan gramman voikönkäre pitää sulattaa, että siitä tulee tuo 1dl voisulaa? Paistetaanko keskilämmöllä ja uunin keskitasossa?

Keltanokka keittiösaä

Millaista piimää kannattaa käyttää, jos haluaa tehdä piimästä? Käykö kaikki piimät, tai tuleekohan jostain selvästi parempaa kuin jostain toisesta? (Rasvaton oliao helppo, koska sitä jääkaapissa aina muutenkin.)

8luokkalainen

Voissa ja margariinissa, sekä kaikessa muussakin on melkein aina leivonnasssa 1dl=100g, margariinissa se taitaa olla tarkalleen 90g=1dl, taisi olla viime vuonna kotitaloustunnilla kun noita käytiin läpi

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Toscakakku on kahvipöydän klassikko! Kakku on täydellistä myös gluteenittomana.
Toscakakku on kahvipöydän klassikko! Kakku on täydellistä myös gluteenittomana.

Toscakakun lumo perustuu paahtuneeseen mantelipintaan. Tässä kakussa mantelia on myös taikinassa ja raikastuksena aavistus sitruunaa.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton toscakakku

Ainekset

125
g
voita
3
munaa
2
dl (75 g)
mantelijauhetta (Sallisen)
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
tl
leivinjauhetta
2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
50
g
voita
¾
dl
sokeria
100
g
mantelilastuja
1
rkl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2
rkl
kuohukermaa
1
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä mantelijauhe, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuoriraaste.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (esim. 18 cm x 25 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa voi, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos, kerma, ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta samalla sekoittaen.
  6. Nostele kahdella lusikalla kuorrutusta kakkulevylle ja levitä tasaiseksi. Nosta uuninlämpö 200 asteeseen. Kuorruta kakkua noin 10 minuuttia, kunnes toscapinta on paahtunut kauniin vaaleanruskeaksi.
  7. Anna kakun jäähtyä ja nosta se tunniksi jääkaappiin ennen leikkaamista. Näin pohjan rakenne kiinteytyy eikä murene leikattaessa.

Vinkki! Voit leipoa toscakakun myös pyöreään irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti
Mokkapalat ovat koulumyyjäisten, lasten synttäreiden ja aikuisten kahvipöydän hitti.
Mokkapalat ovat koulumyyjäisten, lasten synttäreiden ja aikuisten kahvipöydän hitti.

Pellillinen mokkapaloja katoaa nopeasti herkuttelijoiden suihin. Tällä reseptillä leivot perinteiset palat, joissa suklaanmaku tulee kaakaosta ja kuorrutteessa on kahvia.

Annoksia
20
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteiset mokkapalat

Ainekset

Pohja
150
g
voita tai margariinia
4
kananmunaa
4
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
maitoa, vettä tai kahvia
Kuorrutus
100
g
voita tai margariinia
¾
dl
kahvia, maitoa tai appelsiinimehua
4
dl
tomusokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti.
  2. Sulata rasva ja jäähdytä haaleaksi. Yhdistä nesteen kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuiva-aineet. Lisää munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi rasva-nesteseos taikinaan. Älä sekoita tai vatkaa voimakkaasti.
  3. Levitä taikina uunipellille. Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  4. Kuorrutusta varten sulata rasva ja jäähdytä hetki. Sekoita se nesteen kanssa. Sekoita lopuksi kaikki aineet yhteen tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria tarvittaessa. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle ja anna kovettua. Leikkaa pieniksi ruuduiksi.

Vinkkejä!

  • Voit levittää kakkulevyn päälle ohuen kerroksen esimerkiksi aprikoosimarmeladia ja sen päälle kuorrutteen.
  • Kuorrutteen voi valmistaa myös maustetusta tai maustamattomasta tuorejuustosta ja tomusokerista. Lisää notkistettuun juustoon tomusokeria makusi mukaan.
  • Kostean kuorrutteen päälle voi ripotella nonparelleja tai muita koristeita.

Säilytä huoneenlämmössä

Tarvittaessa mokkapalat säilyvät hyvin seuraavaan päivään huoneenlämmössä foliolla (ei liian tiiviisti) peitettynä.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Kun kakku saa hetken odotella jääkaapissa, kahvin ja kermaisen täytteen maut imeytyvät ihanasti kekseihin.
Kun kakku saa hetken odotella jääkaapissa, kahvin ja kermaisen täytteen maut imeytyvät ihanasti kekseihin.

Tiramisuun uppoaa nyt kondensoitua maitoa ja itse uutettua kahvia. Hyvän kakkupohjan voi tehdä myös tavallisista murokekseistä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan tiramisu

Ainekset

dl
kylmäuutettua kahvia
(3
rkl
kahvilikööriä)
1
rs (250 g)
mascarponea
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
rkl
vaniljasokeria
1
pkt (200 g)
savoiardi-keksejä
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Lisää kylmäuutettuun kahviin halutessasi kahvilikööriä.
  2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
  3. Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 x 20 cm.
  4. Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta.
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Hyvän kakkupohjan voi tehdä myös tavallisista murokekseistä.

Kylmäuutettu kahvi

Ainekset

8
dl
kylmää vettä
2
dl
tummapaahtoista kahvijauhetta, karkea jauhatus

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja kahvijauhe litran vetoisessa, kannellisessa lasipurkissa tai isossa pressopannussa. Sekoita hyvin. Sulje astia ja anna kahvin uuttua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Yli vuorokautta kahvia ei kannata uuttaa, jotta se ei kitkeröidy.
  2. Siivilöi uuttunut kahvi kulhoon. Kaada neste loppuine poroineen vielä kertaalleen suodatinpussin läpi puhtaaseen astiaan.
  3. Pullota valmis kahvitiiviste ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

Kylmäuutettu kahvi säilyy kylmässä jopa kaksi viikkoa. Laimenna uute kahvijuomaksi maidolla tai vedellä. Voit lisätä maun mukaan sokeria, makusiirappia, jäitä ja vaikka lorauksen viskiä. Kahvitiivistettä voi lämmittää, mutta sitä ei kannata keittää.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Helppo koristekukka syntyy yhdellä puristuksella kun käytössä on erikoistylla.
Helppo koristekukka syntyy yhdellä puristuksella kun käytössä on erikoistylla.

Suolaisenmakea muffini saa salmiakinrakastajan hyrisemään. Herkullinen ja näyttävä koriste onnistuu napakasta tuorejuusto-voiseoksesta.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salmiakkikuppikakut

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
turkinpippurirouhetta
2
tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
dl
tomusokeria
50
g
voita huoneenlämpöisenä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
½
dl
turkinpippurirouhetta
1–2
tl
mustaa geeliväriä
Pinnalle
salmiakkikarkkeja

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot, turkinpippurirouhe ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.
  3. Voitele muffinipellin syvennykset. Leikkaa ja painele vuokiin pienet leivinpaperineliöt tai käytä ohuita paperivuokia. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä. Nosta muffinit vuoistaan ja irrota leivinpaperipalat.
  5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset sekaisin. Pursota muffinien päälle. Viimeistele karkeilla.

Vinkki!

Kuorrutus pitää muotonsa jääkaapissa.

Katso videolta, miten erikoistylla toimii:

Kommentit (0)