
Tämä pullapohjainen omenapiirakka on kopio suolaisesta peltilihapiirakasta. Ohuiden taikinalevyjen välissä on kanelilla maustettua omenasosetta.
Peltiomenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja pehmitä rasva esimerkiksi mikrossa.
- Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää puolikas kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi joko käsin tai monitoimikoneen taikinakoukuilla. Lisää alustuksen loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikinasta ohut (noin 2–3 mm) suorakaiteen muotoinen levy. Siirrä taikinalevyn toinen puoli leivinpaperin päälle. Levitä omenasose tälle puolikkaalle, sirottele hillon päälle kanelia ja taita levyn toinen puoli kanneksi. Nipistele reunat tiukasti kiinni ja siirrä piirakka pellille. Anna kohota sen aikaa kun uuni lämpiää 200 asteeseen.
- Voitele kohonnut piirakka kananmunalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla.
- Paista piirakkaa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
- Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Vinkkejä!
- Omenasoseen tilalla voi käyttää hienoa omenaraastetta. Mausta raaste maun mukaan sokerilla tai fariinisokerilla ja kanelilla.
- Piirakan päälle voi ennen paistamista ripotella pähkinärouhetta.
- Paistuneen piirakan voi koristella tomusokerilla.
- Piirakka onnistuu gluteenittomana esimerkiksi tällä korvapuustireseptillä.