Marja Samuli Kuva Elvi Rista

Rapeapintainen omenapiirakka täytetään mintulla maustetulla omenasoseella.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-kardemumma-murupiirakka

Ainekset

3
kpl
kananmunaa
3
dl
sokeria
100
g
voita
1.5
dl
maitoa
4.5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
kardemummaa
neilikkaa
Lisäksi
3
dl
mintulla makeutettua omenasosetta
Muruseos
2
dl
kaurahiutaleita
50
g
voita tai margariinia
kide- tai fariinisokeria
kardemummaa
Koristeluun
raesokeria

Työvaiheet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Pane kattilaan maito ja voi. Kiehauta seos. Jätä sivuun.

Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito-voiseos.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun laidalliseen (25 x 35 cm) uunivuokaan. Voit myös jakaa taikinan kahteen halkaisijaltaan 20 cm:n pyöreään irtopohjavuokaan.

Valmista muruseos: sekoita kylmän ja pilkotun voin joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kardemumma.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle mintulla maustettu omenasose ja muruseos. Viimeistele pinta raesokerilla ja kuivatuilla omenasiivuilla. Paista edelleen noin 10 minuuttia, kunnes muruseos on rapeaa.