
Sienipastaan käyvät kaikki ruokasienet, kuten tatit, kanttarellit, suppilovahverot..
Sieni-pinaattipasta
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa puhdistetut sienet pienemmiksi paloiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä ja poista vaurioituneet lehdet ja kovat kannat.
Kuumenna paistinpannu. Kuullota sieniä, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pinaatti ja anna ylimääräisen kosteuden haihtua pois. Lisää pannuun voi tai öljy, halkaistut kirsikkatomaatit ja hienoksi silputtu chili. Paista hetki, kunnes tomaatit pehmenevät. Lisää kerma ja kiehauta.
Mausta valmis kastike muskottipähkinällä, mustapippurilla ja tuoreyrteillä.
Keitä sillä välin pasta lähes kypsäksi (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sieni-pinaattikastike keitettyyn pastaan ja tarjoa heti.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.