Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Anna lasagnen vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.
Anna lasagnen vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.

Pekoni tuo lasagneen lihaisaa makua. Varaa riittävästi aikaa ja saat herkkuruuan isolle porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jauheliha-pekonilasagne

Ainekset

9-12
lasagnelevyä
Jauhelihakastike
400
g
paistijauhelihaa
50
g
pekonia
2
keltasipulia
5
valkosipulinkynttä
6
tomaattia
1
prk (70 g)
tomaattisosetta
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
pari kolme
kierrosta
mustapippurimyllystä
Juustokastike
75
g
margariinia
1
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
ripaus
valkopippuria
150
g
emmentaljuustoraastetta
Pinnalle
emmentalraastetta

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni pieneksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Tee tomaattien pintaan pienet ristiviillot ja kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit pientä veistä apuna käyttäen. Pilko pieniksi paloiksi.
  3. Paista pekonikuutiot pannulla rapeiksi. Lisää sipulisilppu ja jauheliha. Ruskista.  Lisää loput jauhelihakastikkeen aineet ja hauduta noin 15 minuuttia.
  4. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa rasva ja lisää jauhot. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää maito ohuena norona koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Sulata sekaan juustoraaste ja mausta kastike.
  6. Voitele lasagnevuoka ja kumoa pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Peitä kastike lasagnelevyillä ja kumoa päälle kolmannes juustokastikkeesta.
  7. Lisää loput lasagnelevyt ja kastikkeet kerroksittain (jauhelihakastike, päälle juustokastike) niin, että päällimmäiseksi jää kerros juustokastiketta.
  8. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.  Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Nahattomista broilerin fileepihveistä saa kätevästi tasakokoisia suikaleita saksimalla.
Nahattomista broilerin fileepihveistä saa kätevästi tasakokoisia suikaleita saksimalla.

Tuttu kanapasta muuntuu vielä herkullisemmaksi smetanan, sitruunan ja dijoninsinapin avulla. Usko pois, annos ei kaipaa edes parmesaania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
300
g
pastaa (esim. trottole)
Päälle
1
ps
kevätsipulia hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
sitruunaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lusikoi joukkoon smetana. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla muutama minuutti.
  3. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, sinappi, suola ja pippuri. Pyöräytä sekaisin.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Viimeistele annokset kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunalla.
Resepti Riikka Kaila Video Ninna Lindström
Lentävä lautanen -videolla syntyy helppo ja nopea pastasalaatti, joka pelastaa kaikenikäiset kokit nälkäkiukulta.

Pastasalaatti on kesän monitoimiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Taltuta salaatilla lounasnälkä, pakkaa piknikille evääksi tai nauti välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pastasalaatti

Ainekset

4
dl
kuviopastaa
1
l
vettä ja 1 tl suolaa pastan keittämiseen
2
rkl
rypsiöljyä
10
kirsikkatomaattia
6
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (200 g)
salaatti- tai fetajuustokuutioita
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. (Tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta.)
  2. Valuta kypsä pasta lävikössä ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy pastan joukkoon.
  3. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Siirrä molemmat pastan joukkoon.
  4. Lisää juustokuutiot ja auringonkukansiemenet pastan joukkoon. Nypi basilikanlehdet salaattiin.
  5. Mittaa kastikkeen aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Kaada kastike pastasalaatin joukkoon ja sekoittele nostellen kaikkialle salaattiin.
Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.

Pakastevihannekset kypsyvät samassa kattilassa pastan kanssa. Yhtä nopeasti pannulla kiehahtaa erityisen maukas tomaattikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pakastimentyhjennyspasta

Ainekset

2
l
vettä
300
g
pastaa
2
kasvisliemikuutiota
1
l
pakastevihanneksia esim. palkopapuja, herne-maissi-paprikaa tai vihannessekoitusta
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4
rkl
tomaattien mausteöljyä
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita tai pakastettuja yrttejä: basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia
1
ruukku herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pasta. Keitä 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kasvikset joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Tarkista pastan kypsyys. Valuta pasta ja vihannekset.
  2. Yhdistä pastan kiehuessa tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta.
  3. Kaada kastike kuumalle pannulle ja kiehauta. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja vihannekset. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää lopuksi tuoreita tai pakastettuja yrttejä.

Vinkki! Voit hyödyntää samaan pastaan pakastimesta myös katkaravut ja kalapalat

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Tästä lasagnesta riittää isolle porukalle!
Tästä lasagnesta riittää isolle porukalle!

Kasvislasagne on monivaiheinen, muttei vaikea valmistaa. Valitse astia, jonka voit nostaa suoraan uunista pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustolasagne

Ainekset

1
pkt
lasagnelevyjä
Kasviskastike
1
kesäkurpitsa
2
porkkanaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni munakoiso
1
paprika
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
kasvisliemikuutiota
1
tl
kanelia
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
50
g
voita tai margariinia
1
dl
voita tai margariinia
1
l
maitoa
200
g
juustoraastetta
1-2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua viherpippuria
½
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
2
dl
juustoraastetta
1
pötkö (noin 150 g)
vuohenjuustoa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa, kuoritut porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi munakoiso ja leikkaa viipaleet suupaloiksi. Ruskista pannulla öljyssä.
  2. Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi ja paloittele. Kaada tomaattimurskat paistokasariin tai isoon kattilaan. Kuumenna liemikuutioiden kanssa.
  3. Kuullota loput kasvikset kolmessa erässä pannulla öljyssä. Lisää kasvikset tomaattimurskan joukkoon ja hauduta hiljalleen mausteiden kanssa kannen alla puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
  4. Keitä tällä välin juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä hämmennellen muutama minuutti. Lisää maito vähän kerrallaan. Hämmennä koko ajan vispilällä, kunnes seos on kuumaa.
  5. Lisää juustoraaste vähän kerrallaan ja jatka kuumentamista, kunnes juusto on sulanut ja kastike saennut.
  6. Levitä ison lasagnevuoan pohjalle kerros kasviskastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle kasviskastiketta, sen päälle juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Täytä vuokaan 4-5 kerrosta.
  7. Jätä lasagnelevyt päällimmäiseksi, levitä niiden päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet lasagnen päälle oliivien ja halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.