Jauheliha-papupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohjataikina. Nypi rasvan joukkoon kuivat aineet. Lisää loraus kylmää vettä. Anna taikinan vetäytyä täytteen valmistumisen ajan jääkaapissa.
- Ruskista jauheliha. Mausta seos oreganolla ja suolalla. Huuhtele pavut raikkaalla vedellä siivilässä. Leikkaa paprika ja suolakurkku kuutioiksi.
- Sekoita erillisessä kulhossa ruokakerma, munat ja mausteet tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperin päälle ja reunoille, reunalliseen uunipeltiin.
- Asettele pohjaa peittämään juustoviipaleita. Murustele jauheliha, pavut, paprika ja suolakurkkupalat tasaisesti piirakalle. Kaada kermaseos päälle.
- Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Kokeile punaista suippopaprikaa. Paprikasta leikatut renkaat näyttävät koristeellisilta piiraan päällä.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.