Kantarellit ja suppilovahverot sopivat sienibriosseihin.
Sienibriossit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon. Lisää murennettu hiiva ja anna koneen käydä, kunnes hiiva liukenee maitoon. Lisää munat, suola ja sokeri. Sekoita hetki.
- Alusta taikinaan jauhot mutta älä lisää koko jauhomäärää kerralla. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 6 minuuttia. Lisää lopuksi pehmeä voi tai margariini nokareina ja anna koneen käydä, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Lisää tarvittaessa vielä hieman jauhoja. Taikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Voit leipoa taikinan myös käsin. Kohota taikinaa liinan alla noin tunti.
- Silppua sienet pienemmiksi. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sieniä hetki, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää voi tai öljy ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää sieniin yrtit, aurinkokuivatut tomaatit ja mustapippuri. Ota pannu pois levyltä ja anna sieniseoksen jäähtyä. Lisää lopuksi murennettu feta.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat jauhojen avulla noin 30 x 40 cm kookoisiksi levyiksi. Jaa sienitäyte taikinalevylle ja kääri se tiiviiksi rullaksi. Leikkaa kukin rulla noin 4 senttiä leveiksi viipaleiksi ja nosta taikinaviipaleet leikkuupinta ylöspäin muffinssivuokiin, uunipellille. Kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Voitele kohonneet leivonnaiset vatkatulla munalla ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Paista briosseja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja vaikuttavat kypsiltä. Tarjoa briossit tuoreina ja pakasta loput myöhempää käyttöä varten.
Vinkki! Sienitäytettä voit muunnella erilaisin yrtein, vaihtamalla aurinkokuivatut tomaatit oliiveihin tai käyttämällä fetajuuston tilalla jotakin muuta juustoa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.