On paljon asioita, joista olen äidilleni kiitollinen. Tässä joitain isoimpia niistä:

1. Korkeakulttuurin arvostus

Kun ajattelen sivistynyttä ihmistä, mieleeni tulee ensimmäiseksi äitini. Lapsuudessani hän johdatti meidät arvostamaan klassista musiikkia, kuljetti taidemuseoissa ja kannusti uppoutumaan kirjallisuuden klassikoihin.

Silloin pienempänä en tajunnut, miksi meidän piti pääsiäisenä kuunnella aina Matteus-passiota tai miksi Waltari muka oli niin ihmeellinen kirjailija. Nyt aikuisena kun ymmärrän paremmin, olen äidille kiitollinen.

2. Koulutuksen arvostus 

Äiti teki uransa lehtorina ja luonnollisesti kannusti meitä lapsia opiskelemaan sekä panostamaan soittoharrastukseen.

Minulla oli lahjoja ja olisin varmaan pärjännyt koulussa ihan mukavasti, vaikka en olisikaan nähnyt paljoa vaivaa. Olen kuitenkin kiitollinen, että äiti kannusti aina yrittämään parhaansa. Sillä metodilla olen pärjännyt myöhemmin myös työelämässä.

3. Kansainvälisyys

Äiti on matkustellut paljon ja nuorena myös asunut pitkään ulkomailla. Ei siis kumma, että perheemme reissasi paljon yhdessä jo, kun olin pieni. 

Lukioikäisenä pääsin myös vaihto-oppilaaksi ja myöhemmin äiti rohkaisi minua, kun lähdin ulkomaille töihin. Ulkomailla asuminen on ollut asia, joka on avartanut maailmankatsomustani valtavasti ja opettanut suvaitsevaisuutta.

Kun näkee, miten ihmiset muualla elävät ymmärtää, että meillä ihmisillä on loppujen lopuksi paljon enemmän yhteisiä kuin erottavia tekijöitä.

4. Estetiikka

Äiti on ihminen, joka näkee ja arvostaa kaikkea kaunista ympärillään, oli se sitten kaunis astia, taulu, vaate tai toinen ihminen. Häneltä opin myös huolehtimaan itsestäni.

Lisää aiheesta blogissani: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/sulassa-sovussa/kiitos-sinulle-aiti-...

Kommentit (0)