Näin istutat ruusukaunottaren puutarhaasi. Sitten vain suloista kukintoa odottamaan!

1. Valitse ruusuille valoisa, aurinkoinen kasvupaikka, jossa maaperä läpäisee vettä.

2. Kaiva ruusuille puolen metrin syvyinen kuoppa, jotta juuret mahtuvat hyvin levittäytymään istutuskuopassa. Savisella maalla voi kuopan pohjalle laittaa salaojitukseksi reilun kerroksen kiviä tai soraa.

3. Lannoita kuopan pohja kompostilla, kalkilla ja jollain pitkävaikutteisella lannoitteella, kuten sarvilastuilla tai luujauholla. Lisälannoitusta ei tarvita pariin vuoteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Istuta kasvi niin, että juurenniska jää reilusti, noin 15 cm, maanpinnan alapuolelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kastele kuoppa kunnolla ja anna veden imeytyä ennen kuin täytät kuopan hyvällä ruokamullalla. Tiivistä multa vielä taimen ympäriltä varovasti ja kastele uudestaan. Jätä multa taimen ympärille keoksi, jotta vesi valuu taimen tyveltä poispäin.

6. Leikkaa paljasjuuriset ryhmäruusut istutuksen yhteydessä. Poista kuolleet versot, jätä taimeen 3–5 versoa ja typistä niitä sentti silmun yläpuolelta siten, että kuhunkin versoon jää kolmesta viiteen silmua. Pensasruusuja ja hyvässä kasvussa olevia ja haaroittuneita ryhmäruusujen taimia ei tarvitse istuttaessa leikata. Napsi kuitenkin kuivat latvat pois terveeseen silmuun asti.

7. Kastele ruusua istutuksen jälkeenkin säntillisesti. Siten edistät kasvin juurtumista.

Jos hurahdat ruusuihin, saat lisätietoa, vertaistukea ja kenties uusia ystäviä Suomen Ruususeurasta, ruususeura.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla