Kun pioni istutetaan oikein, se kasvaa mielellään ja huumaa tuoksullaan.

 

  1. Istuta pioni aurinkoiselle paikalle rinteeseen tai tasaisella maalla harjupenkkiin, läpäisevään maahan.
  2. Hyvärakenteinen puutarhamulta sopii kaikille pioneille, mutta jalopionit viihtyvät myös savimaassa. Etenkin tillipioni, kaukasianpioni ja tarhapionit hyötyvät, jos niiden kasvualustaan sekoitetaan karkeaa hiekkaa. Ohut hiekkakerros myös maan pinnalla suojaa sienitaudeilta. Pionit viihtyvät happamassa maassa, jätä siis kalkitseminen väliin.
  3. Pioni on istutettava lähelle mullan pintaa; juurten on oltava aivan maanpinnan alapuolella. Laita istutuskuopan pohjalle hieman lannoitetta. Reunus (puu, kivi, turve tms.) ei saa estää veden virtausta, sillä pionin juurelle ei saa kertyä vettä.
  4. Etenkin suuret, kerrannaiskukkaiset lajikkeet tarvitsevat tuen. Laita tuki ajoissa, heti kasvukauden alussa paikoilleen.
  5. Älä istuta aivan pionien viereen syväjuurisia perennoja tai isoja puita, sillä ne vievät pionilta ravinteet ja kosteuden. Jätä mieluummin pieni alue pionin ympärille vapaaksi muista kasveista.
  6. Paras istutusaika on alkusyksystä, koska silloin taimi kasvattaa uusia juuria. Talvenarat pionit, kuten esimerkiksi puupionit, kannattaa kuitenkin istuttaa keväällä.
  7. Älä muokkaa maata pionin lähellä­, sillä varastojuuret ovat lähellä maanpintaa.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla