Perinteisessä runebergintortussa vadelmasilmä saa ympärilleen sokerikuorruterenkaan.
Perinteisessä runebergintortussa vadelmasilmä saa ympärilleen sokerikuorruterenkaan.

Paras runebergintorttu syntyy pähkinärouheen ja laadukkaan vadelmahillon avulla. Juhlista Runebergin päivää nautiskelemalla torttujen kanssa hivenen juhlavampaa kahvia.

Kansallisrunoilijanamme pidetyn Johan Ludvig Runebergin päivää vietetään 5.2.

Siinä missä herra Runeberg jätti jälkipolvien riemuksi säkenöiviä säkeitä, kunnostautui myös Fredrika-vaimo kirjailijana. Tosin nykyään yksi Fredrikan tunnetuimmista teoksista lienee hänen reseptikirjastaan löytynyt tortun ohje.

Perinteisten runebergintorttujen ohjeen löydät tästä:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä jos tänä vuonna juhlistaisit Runebergin päivää tarjoilemalla itse leivottujen torttujen kanssa maustettua kahvia?

Valmista espresso tavalliseen tapaan. Lisää keittimeen jauhetun espresson joukkoon maustetta, esimerkiksi kanelia, maustepippuria, chilijauhetta, anista tai kardemummaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai nauti suklaisesta jääkahvista. Ohjeen löydät tästä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla