Kaupallinen yhteistyö

Japanilaisen keittiön klassikkomaku teriyaki tuo kesäruokiin makean tummia aasialaisia aromeja. Keräsimme Kodin Kuvalehden lukijoilta parhaat vinkit Kikkoman Teriyaki -kastikkeiden käyttöön. Tässä neljä helppoa ja herkullista käyttötapaa kastikkeille.

Teriyaki-sana on japania ja muodostuu sanoista kiiltää (teri) ja grillata tai paistaa (yaki). Ruoanvalmistusmenetelmänä teriyaki tarkoittaa raaka-aineiden marinoimista soijapohjaisella kastikkeella ennen kypsentämistä tai raaka-aineiden valelua maustekastikkeella ruoanvalmistuksen aikana.

Kikkoman Teriyaki -kastikkeilla on helppo marinoida kesäruoat ja paistaessa niihin saa herkullisen kiiltävän pinnan.  Viidellä eri makuvaihtoehdolla ruokaan kuin ruokaan loihtii ripauksen aasialaista makumaailmaa, ja kastikkeet sopivat monipuolisesti lihan, kanan, kalan ja kasvisten maustamiseen.

Kysyimme Kodin kuvalehden lukijoilta millaisen ruoan he kruunaavat teriyakikastikkeilla. Mukana resepteissä oli tofua, lohta, kanaa ja katkarapuja. Nämä neljä Teriyaki-käyttöideaa palkittiin Kikkoman-tuotteilla sekä Natalia Tolmatsovan ja Alisa Wilskan Halparuokakirjalla. Kokeile helppoja ohjeita!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valkosipuli-teriyakilohi ja paksoi

”Maustan teriyakikastikkeella grillatun lohen.”
-Janne, Turku


Marinoi lohifileet paahdetulla valkosipulilla maustetulla Kikkoman Teriyaki-kastikkeella. Paista fileisiin hyvä paistopinta pannulla. Lisää mukaan paksoita ja teriyakikastiketta. Kypsennä pari minuuttia ja tarjoile riisin kanssa.

Seesami-teriyakikatkaravut ja nuudelikulho

”Lisään kastiketta nuudelisalaattiin.”
-Alma, Joensuu


Paista katkaravut paahdetuilla seesaminsiemenillä maustetussa Kikkoman Teriyaki-kastikkeessa nopeasti kuumalla pannulla. Kokoa riisinuudeleiden päälle kulhoon katkarapuja, vihanneksia ja versoja.

Hunajaiset teriyakikanankoivet   

”Maustan hunajaisella kastikkeella kanan.”
-Anne, Oulu


Grillaa kanankoivet ja sivele pintaan loppuvaiheessa hunajalla maustettua Kikkoman Teriyaki BBQ -kastiketta. Ripottele pinnalle kevätsipulia, chiliä ja paahdettuja cashew-pähkinöitä!

 

Teriayki-marinoidut tofuvartaat

”Marinoin kastikkeella maustamattoman tofun.”
-Jessica, Porvoo


Sekoita tofukuutioihin Kikkoman Teriyaki -marinadikastiketta ja anna maustua pari tuntia.
Pujota tofut ja kesäkurpitsanauhat varrastikkuihin. Sivele pintaan lisää marinadikastiketta ja grillaa.

» Lisää Teriyaki-reseptejä www.kikkoman.fi

Kikkoman Teriyaki -kastikkeet

Kikkomanin Teriyaki-kastikevalikoimasta löytyy viisi eri vaihtoehtoa. Klassinen Teriyaki marinadi- ja kastike sopii erinomaisesti paistettujen lihojen ja kasvisten ystäville. Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike puolestaan sopii dippikastikkeeksikin. Aromikkuutta ruokaan tuo Paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike, joka sopii erinomaisesti myös nopeaan ruoanvalmistukseen. Uusimmat kastikkeet ovat gluteeniton Teriyaki-marinadi sekä Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike, joka korostaa ruoan luonnollista makua jo pienellä lorauksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla