KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Letut saavat uudenlaisen, kutkuttavan rakenteen Valio Kiehu™ maitojuomasta ja perunasuurimoista keitetystä puurosta. Kokeile näitä valkosuklaalla maustettuja kesäherkkuja, kun haluat vaihtelua lettukesteihin!

Kun samaa soppaa hämmensi monta kokkia, menivät suola ja sokerikin sekaisin. Se ei onneksi menoa hidastanut - päin vastoin!
 

Valkosuklaiset letut
24 lettua

1 l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3 dl perunasuurimoita (esim. Helmi)
1 ½ rkl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa
50 g valkosuklaata

Paistamiseen
n. 1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa

Tarjoiluun
valkosuklaalastuja
marjoja
hunajaa

  1. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Oleellista on, että maitojuoma kiehuu.
  2. Keitä 10 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Nosta sivuun. Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
  3. Lisää vehnäjauhot, munat ja karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoita.
  4. Kuumenna Oivariini lettupannulla keskilämmöllä. Paista letut pannulla molemmin puolin.
  5. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai marjojen, valkosuklaalastujen ja hunajan kanssa.

Katso videolta, kuinka herkullisesti KK-keittiöläiset viimeistelivät lettuannoksen:

2661591

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Vatsaa hellivä speltti-mustikkapuuro on helppo valmistaa Valio Kiehu™ maitojuomaan. Katso videolta, kuinka arkisen puuron voi tarjota astetta tyylikkäämmin. 

Kun samassa keittiössä hääri 10 ruoanlaitosta innostunutta KK-keittiöläistä, meno oli vuoroin keskittynyttä ja vuoroin vallatonta.
 

Speltti-mustikkapuuro
4-5 annosta

1  l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3 ½  dl spelttihiutaleita
2  dl  (100 g) kotimaisia pakastemustikoita
1  rkl sokeria
¼  tl suolaa

Lisäksi
granolaa tai mysliä
tuoreita mustikoita

  1. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele joukkoon spelttihiutaleet. Sekoita.
  2. Keitä puuro kannen alla hauduttaen 20 min. Sekoita muutamia kertoja hauduttamisen aikana.
  3. Mausta puuro sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi pakastemustikat ja kuumenna.
  4. Nosta puuro levyltä ja anna sen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.
  5. Viimeistele annos halutessasi mustikoilla ja granolalla.

Vinkki: Tämä puuro maistuu kylmänäkin!

Katso videolta, kuinka KK-keittiöläiset loihtivat puurosta salonkikelpoisen aamiaisen:

2661602

 

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Valio Kiehu™ maitojuomaan valmistettu pannari ja mehevä katkarapu-avokadotäyte tekevät tästä herkusta ruokaisan piknik-evään.

KK-keittiöläisten kokkausillassa nauru raikui ja kokkausvinkkejä vaihdettiin.

Suolainen pannari katkarapu-avokadotahnalla
6 annosta

Pannari
1  l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3  kpl kananmunaa
5 ½  dl jauhoja
 tilliä
½  kpl punasipulia
ruohosipulia
suolaa
pippuria
1  rkl öljyä

Katkarapu-avokadotahna
150 g katkarapuja
150 g Valio kreikkalaista jogurttia
2  rkl majoneesia
2  kpl avokadoa
2  rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
tilliä
ruohosipulia
 

Pannari

  1. Vatkaa munat maidon joukkoon ja lisää kaikki mausteet sekaan.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja sekoita taikinaan.
  3. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi öljy.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja jätä taikina tekeytymään n. 15 minuutiksi.
  5. Paista pannukakku uunipellillä uunin keskitasolla n. 40–50 min. Tarkista pannarin kypsyys 40 min kohdalla. Ota pannari uunista ja anna jäähtyä hieman.

Vinkki: Jos valmistat pannaria piknik-evääksi, jaa taikina kahteen pienempään uunivuokaan. Näin saat kaksi pientä pannaria, jotka on helppo kääräistä rullalle.

Katkarapu-avokadotahna

  1. Sulata ja valuta katkaravuista ylimääräinen neste pois.
  2. Sekoita katkaravut kreikkalaisen jugurtin ja majoneesin kanssa.
  3. Halkaise ja kuutioi avokado ja lisää se tahnaan sitruunamehun kanssa.
  4. Mausta tahna suolalla, pippurilla, tillillä ja ruohosipulilla. Sekoita kaikki hyvin keskenään.
  5. Levitä tahna jäähtyneelle pannarille ja leikkaa annospaloiksi tai kääräise rullalle.

 

Katso videolta, kuinka rullailet suolaisen pannarin käteväksi piknik-evääksi:

2661599

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.