Kaupallinen yhteistyö

KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Letut saavat uudenlaisen, kutkuttavan rakenteen Valio Kiehu™ maitojuomasta ja perunasuurimoista keitetystä puurosta. Kokeile näitä valkosuklaalla maustettuja kesäherkkuja, kun haluat vaihtelua lettukesteihin!

Kun samaa soppaa hämmensi monta kokkia, menivät suola ja sokerikin sekaisin. Se ei onneksi menoa hidastanut - päin vastoin!
 

Valkosuklaiset letut
24 lettua

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3 dl perunasuurimoita (esim. Helmi)
1 ½ rkl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa
50 g valkosuklaata

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paistamiseen
n. 1/2 dl Valio Oivariini® juoksevaa

Tarjoiluun
valkosuklaalastuja
marjoja
hunajaa

  1. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Ripottele perunasuurimot kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Oleellista on, että maitojuoma kiehuu.
  2. Keitä 10 min. Sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Nosta sivuun. Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
  3. Lisää vehnäjauhot, munat ja karkeaksi rouheeksi paloiteltu valkosuklaa. Sekoita.
  4. Kuumenna Oivariini lettupannulla keskilämmöllä. Paista letut pannulla molemmin puolin.
  5. Tarjoa jälkiruokana sellaisenaan tai marjojen, valkosuklaalastujen ja hunajan kanssa.

Katso videolta, kuinka herkullisesti KK-keittiöläiset viimeistelivät lettuannoksen:

2661591

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla