Juhlissa ei kaipaa lisäjännitystä siitä, lässähtikö kakku. Tämä suklaapilvi onnistuu ja maistuu.

Aika moni reseptikirjani luotto-ohjeista alkaa sanalla helppo. Helpon suklaakermakakun leivon ystävältäni saadulla mahtavalla ohjeella.

Lasten synttärikuvissa vuosien varrelta on lähes aina sama keskipiste. En tarkoita sankaria: se vaihtuu mutta kakku ei. Se tekee yhteensä kymmeniä meheviä suklaakakkuja.

Suklaakermakakku on kevyempi kuin sinänsä ihana sacher. Se on paljon vaivattomampi kuin täytekakut, joiden resepteihin kuuluu useita eri mousseja ja hillokkeita, paljon tiskiä, liivatelehtiä ja onnistumispaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Täytettä ja koristelua on helppo muokata."

Ohjeeseen ei kyllästy, sillä täytettä ja koristelua on helppo muokata. Lempisuklaakakussani on yksinkertaisimmillaan vain pilvenpehmeää suklaavaahtoa, mutta kerrosten väliin sopivat mainiosti banaani tai tuoreet vadelmat. Ihanan kakun saa käyttämällä minttusuklaalevyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koristelen suklaakakun tuoreilla marjoilla. Joskus muovailin sokerimassasta pupuja, mutta palasin ruotuun.

Ripaus marenkia, pakkaskuivattuja vadelmia ja pari takapihan puolukanvarpua tekivät koristelusta suorastaan muodikkaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla