Kahvi on parasta saman tien nautittuna, pannussa herkkää makumaailmaa ei sovi tuntia kauempaa seisottaa.

Tiesitkö?

  • Kahvin antioksidantit voivat olla verenkiertoelimistölle tai ruuansulatukselle hyödyllisiä. Kofeiini taas piristää.
  • Kahvi nostaa sykettä ja voi aiheuttaa herkimmille hermostuneisuutta.
  • Riippuvaiseksi voi tulla lähinnä tavasta juoda kahvia, ei niinkään ainesosista.

Kahvin kaverit

 & tumma suklaa
 & pähkinät ja mantelit
 & kanelileivonnaiset
 & suklaiset pullat
 & mokkapalat

Joko tunnet nämä pavut?

  • Caturra on panamalainen tummapaahtoinen kahvipapu. Maku on täyteläinen ja hapokas.
  • Pacamara on hondurasilainen tummapaahtoinen kahvi Santa Martan tilalta Kolumbiasta. Maku on pehmeä.
  • Bourbon on elsalvadorilaista kahvia El Topacion tilalta. Maku on erittäin makea, hienostunut ja vivahteikas.

Kaisa Sarénin vinkit

Hanki kahvimylly, jossa on tukevat jauhinterät. Hinta on noin 50 euroa.
”Jos erotat vastajauhetun mustapippurin pussirouheesta, erotat vastajauhetun kahvin pakettikahveista.”

Osta vastapaahdettuja kahvipapuja. 250 g maksaa 10–15 e.
”Kokeile paria erilaista paahtoa: Huomaat eron ja pääset kiinni siihen, mistä itse eniten itse pidät. Säilytä pavut ilmatiiviisti pussissaan huoneenlämmössä. Suojaa valolta ja muiden ruoka-aineiden hajuilta.”

Ostaisitko pienen kahvikoneen?
”Tavallinen suodatinkahvinkeitin on riittävä. Jos innostut ja haluat sijoittaa enemmän rahaa, kysy näitä: Aeropress, Abid Clever Coffee Dripper, keraamiset erilliset kahvisuodattimet, kuten Hario V60.” 

Paras kuppi

  • Paksureunainen, esilämmi-tetty kuppi parantaa kahvin makua. Lämmitä kuppia mikrossa ennen kahvittelua.
  • Kun kuppi on lämmin, kahvi pysyy suosituslämmössä, 60–70 asteessa.
  • On tärkeää, että kupin sisäpuoli on valkoinen, jotta kahvin väri erottuu.
  • Paras kuppi on maljamainen ja laakea, tuoksu nousee sellaisesta hyvin.